Новини WTF 12.10.2022 о 17:20 comment views icon

Meta прокоментувала збій Facebook, який зламав лічильник підписників: навіть сторінка Цукерберга мала тільки 10 000 фоловерів, замість звичних 119 мільйонів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Сьогодні, 12 жовтня, користувачі Facebook поскаржилися на масову “втрату друзів” у соцмережі – сторінки блогерів, що раніше мали десятки чи сотні тисяч фоловерів, залишились з обмеженою кількістю підписників, яка не перевищувала 10 тисяч.

“Facebook створив цунамі, яке змило майже 900 000 моїх передплатників і залишило на березі лише 9000 із чимось. Мені подобаються комедії Facebook, — написала у Twitter письменниця Тасліма Насрін.

Збій помітили й українські користувачі, які мали великі акаунти. Директорка з коммунікацій в SCM Наталя Ємченко, висловила думку, що Facebook робить це “для вирівнювання впливовості”:

“ФБ тепер на титульній сторінці показує великим аккаунтам, що у них менше 10 тисяч підписників (тобто люди прокинулися і взнали що таке за ніч втратити аудиторію). Але якщо зайти у сам розділ – то зверху маленькими буквами написана правда. Як мені сказала людина, що працює з ФБ – це «для вирівнювання впливовості». Тобто тепер на перший погляд ми всі більш-менш рівні в ФБ (хоча насправді це не так). А правда є, але трішечки за рогом і маленькими буквами. Такий собі ФБ-соціалізм. Або баг. То ще неясно”

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Неправильну кількість підписників відображали сторінки українських громадських та політичних діячів. Втрату фоловерів фіксували в акаунтах Володимира Зеленського, Сергія Притули та Олексія Арестовича.

Meta прокоментувала збій у Facebook, що відображав помилкову кількість підписників: навіть сторінка Цукерберга мала тільки 10 000 фоловерів, замість звичних 119 мільйонів
Скріншот: УНІАН

Та й акаунт засновника соцмережі, і власника Meta, Марка Цукерберга “попрощався” зі 100 мільйонами фоловерів – тимчасово він мав лише скромні 9993 відслідковувачів.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Представник компанії у коментарі виданню The Economic Times повідомив, що це не планове оновлення, а звичайна помилка, яку на той час намагалися терміново усунути:

“Нам відомо, що деякі люди спостерігають за непостійною кількістю передплатників у своїх профілях Facebook. Ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше повернути все в норму, і просимо вибачення за будь-які незручності”.

Станом на 16:30 12 жовтня проблему з неправильним відображенням підписників усунено.

Цікаво, що тижнем раніше схожа проблема спіткала сторінки у Facebook низки американських ЗМІ. Згідно з даними аналітичної платформи CrowdTangle, 3 та 4 жовтня скоротилась кількість передплатників у New York Times, Washington Post, Huffington Post, The Hill, USA Today, New York Post та Newsweek. Найбільше падіння “пережив” USA Today, втративши 13 723 фоловерів у понеділок та ще 11 392 у вівторок.

Видання Newsweek висувало припущення, що втрати пов’язані з видаленням облікових записів ботів. Відповідно до звіту Meta щодо дотримання стандартів спільноти, у період з квітня по червень 2022 року Facebook вжив заходів проти 1,4 мільярда облікових записів, підозрюваних у використанні ботів. За попередні три місяці було закрито 1,6 мільярда фальшивих акаунтів.

Джерело: Economic Times, Newsweek


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: