Новини Україна 24.11.2022 о 09:23 comment views icon

Patriot на західному українському кордоні — Польща хоче передати Україні американські зенітно-ракетні комплекси, які їй запропонувала Німеччина

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

На нічному засіданні Радбезу ООН щодо російських ударів по українській енергетиці Володимир Зеленський закликав партнерів підтримати українську формулу миру та надати більше засобів ППО, щоб ефективно протидіяти російському терору (23 листопада Європарламент нарешті визнав росію державою-спонсором тероризму, а за два дні до цього це зробила Парламентська асамблея НАТО) проти цивільного населення. Міжнародна реакція на черговий акт енергетичного тероризму з боку росії не забарилася — міністр національної оборони Польщі звернувся до Німеччини із проханням передати Україні раніше запропоновані Польщі американські зенітно-ракетні комплекси Patriot для посилення її протиповітряної оборони.

В Польщі вважають, що це найкращий спосіб підвищити безпеку та захист від ракетних атак з боку росії.

Patriot на західному українському кордоні — Польща хоче передати Україні американські зенітно-ракетні комплекси, які їй запропонувала Німеччина

 

«Після подальших ракетних обстрілів Росії я попросив Німеччину, щоб запропоновані Польщі батареї Patriot були передані Україні і розміщені на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні»‎,

Маріуш Блащак,

міністр національної оборони Польщі

Цю ідею підтримав також голова панівної партії «Право та справедливість» Ярослав Качинський, коментуючи пропозицію Німеччини передати Польщі системи ППО Patriot та винищувачі Eurofighter в інтерв’ю РАР він заявив наступне:

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

«Для безпеки Польщі було б краще, якби німці передали цю техніку українцям та навчили [використовувати військову техніку] українські екіпажі — з умовою, що ці батареї будуть розташовані у західній частині України».

***

ЗРК MIM-104 Patriot в нас поки що немає, хоча Україна неодноразово просила цей новітній американський зенітно-ракетний комплекс, який використовують США та їхні союзники. Цей ЗРК середньої/дальньої дії, що виробляється американською Raytheon, значно перевершує не лише усі ЗРК ЗСУ, але і ворожі. Зараз він існує вже в трьох модифікаціях. Комплекс складається з 6-9 батарей, кожна батарея містить 4 пускові установки (на кожній розміщується по чотири ракети). Сучасна РЛС з фазованою антенною решіткою забезпечує супроводження понад сотні цілей та забезпечує можливість обстрілювати одночасно до 8 цілей. Завдяки багатому арсеналу ракет різного призначення Patriot забезпечує враження багатьох цілей — балістичних та крилатих ракет, а також інших високоманеврових цілей, включаючи активні, пасивні та теплові головки самонаведення. Вартість постачання 9 батарей (по 4 ПУ на батарею) систем Patriot може доходити до $9 млрд (36 ПУ ЗКР «Петріот» PAC-3 (9 батарей по 4 ПУ), 288 ЗКР «Петріот» PAC-3, 216 ЗКР з удосконаленим наведенням GEM-T, 10 комплектів РЛС з фазованими решітками, 10 контрольних станцій захоплення цілі). Поза всяким сумнівом ЗРК MIM-104 Patriot здатен суттєво підсилити протиповітряну оборону України та допомогти створити багатошарову систему протиракетної оборони “український повітряний щит”.

Озброєння НАТО: F-16 Fighting Falcon, Patriot PAC-2, THAAD, Leopard 2 та інші

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: