Новини Технології 23.06.2023 о 18:22 comment views icon

Плани розвитку NFC до 2028 року: більша відстань, потужніша зарядка, аналог Apple Tap to Pay

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Незабаром не потрібно буде підносити телефон надто близько до термінала, щоб заплатити по NFC – технологія стане потужнішою та працюватиме на більшій відстані. У найближчі 5 років NFC отримає апгрейд, який також дозволить заряджати на відстані невеликі пристрої на зразок навушників.

NFC
Фігурки Mario з NFC

NFC Forum (організація, відповідальна за розвиток стандарту) опублікувала дорожню мапу NFC до 2028 року. Зважаючи на те, що за форумом стоять Apple, Google, Sony, Qualcomm та інші компанії, цей план має всі шанси на реалізацію. Офіційна презентація плану розвитку очікується 28 червня.

Платити не дістаючи телефон

Один з основних недоліків NFC – малий радіус дії. Зараз ми підносимо смартфони впритул до термінала, рекомендується відстань 5 мм. По суті це робить «безконтактні платежі» контактними. NFC Forum заявляє про збільшення відстані у 4-6 разів – до 30 мм. Незначне збільшення уможливлює нові сценарії використання: наприклад, не діставати телефон з сумочки у магазині або переповненому транспорті.

Заряджати бездротові навушники

Потужність NFC заряджання наразі обмежена 1 Вт – її планують довести до 3 Вт. Небагато, але за заявою форуму «ця зміна принесе бездротову енергію та зарядку в нові та менші формфактори, змінить промисловий дизайн та визначить нові ринки». Такої потужності може вистачити для економних бездротових навушників та інших подібних пристроїв.

Використовувати телефон як термінал

Форум узяв на озброєння API Apple Tap to Pay, що дозволяє розробникам додатків перетворювати iPhone на термінал для приймання платежів. Цю функцію хочуть вбудувати у стандарт NFC для ширшого застосування.

Декілька дій в одному

Щоб зрозуміти, про що мова, уявіть, що у вашому телефоні є квитки в кіно для всієї родини і ви пред’являєте їх через NFC терміналу на вході за один раз. Можливо, це працюватиме як макроси для ігрових клавіатур або мишок – запам’ятовування заздалегідь заданого набору дій. Для цього планується інтеграція у пристрої інформаційного блоку, що запам’ятовує прості інструкції.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Кожен другий українець платить з NFC, а третина готова повністю відмовитися від «пластику» на користь цифрових карток — дослідження Mastercard

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: