Новини Софт 09.01.2024 о 16:11 comment views icon

Кількість користувачів Telegram Premium перевищила 5 млн — за місяць месенджер Дурова залучив ще 1 млн на преміум

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Оновлено [9 січня 16:10]: Кількість передплатників Telegram Premium перевищила 5 мільйонів користувачів, повідомив особисто засновник популярного месенджера Павло Дуров, який, як відомо, «неросіянин» (пояснення — тут).

З одного боку, це далеко не 20 млн, які Дуров раніше назвав мінімально необхідною кількістю для покриття всіх витрат преміум Telegram, з іншого — від 4 млн до 5 млн преміумпередплатників месенджер стрибнув за місяць, а шлях до цих самих 4 млн зайняв півтора року. Інакше кажучи, темпи зростання передплатників Telegram Premium значно пришвидшилися. Безперечно, не в останню чергу завдяки акціям зі знижками та роздачам безплатної підписки на Telegram Premium.

Днями представник Telegram заявив, що в росії компанія немає жодних активів й не знає, чому в цій самій росії раптово скасували всі штрафи, які раніше наклали місцеві суди країни-терориста. Що цікаво, штрафи, накладені російськими судами на Google та YouTube, що належать Alphabet, Meta, TikTok також були сплачені, оскільки всі перераховані компанії таємниче пропали з держреєстру боржників після оновлення записів на початку року.

Оригінальний текст новини від 8 грудня: Telegram вже має понад 4 млн передплатників Premium (за півтора року після запуску)

Telegram запустив платну підписку в середині червня 2022 року, а зараз стало відомо, що кількість преміумпередплатників перевищила 4 млн — попереднього разу месенджер ділився статистикою у грудні 2022-го, коли їхня кількість перевалила за перший мільйон.

Досягненням поділився особисто засновник Telegram Павло Дуров. Він окремо відзначив, що Telegram Premium — найбільш успішна та найбільш швидкозростаюча платна підписка в історії серед усіх месенджерів.

Кількість передплатників Premium подвоїлася всього за 5 місяців і збільшилася в чотири рази за останні 12 місяців. Сьогодні вона перевищила 4 мільйони користувачів.

Щиро дякуємо всім, хто підписався на Premium!

Влітку в Telegram з’явилися Stories, а запуск функції, яку Instagram свого часу запозичила у Snapchat, присвятили 10-й річниці месенджера. З початку війни популярність Telegram в Україні значно збільшилась і він досі лишається феноменально популярним засобом спілкування та однією з основних медіаплатформ для поширення новин.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Феномен Telegram в Україні — з початку війни час користування месенджером збільшився у 8 разів

Під час запуску підписки Дуров розповідав, що для покриття всіх витрат преміум Telegram мають купити 2,5-3% користувачів — на той час месенджером щомісяця користувалося 700 млн (у липні активна аудиторія перевищила 800 млн), а 2,5% відповідало 17,5 млн (3% — 21 млн).

Наскільки взагалі безпечний Telegram

Питання небезпеки Telegram та інших соцмереж, особливо для військових, підіймалося й обговорювалося за останній час кілька разів, зокрема й на вищих державних рівнях — наприкінці вересня 2023 року, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України разом із профільними відомствами почала активний розгляд питання щодо регулювання месенджера Telegram. Здебільшого це пов’язано з поширення на платформі пропаганди та ворожнечі, а також використанням його росіянами для поширення своїх наративів.

Також Telegram критикується за відсутність наскрізного шифрування у звичайних чатах (воно є тільки в «секретних чатах» та дзвінках). На початку 2023 року співзасновник Petcube Ярослав Ажнюк опублікував колонку у виданні «Українська правда» та у The Kyiv Independent під назвою «Чому Україна не обмежує використання російського Telegram?». У ній він виклав сім пунктів, чому не варто довіряти Telegram, і процитував Буданова, який начебто йому сказав, що «у фсб, і лише у них, є ключі до Telegram». Жодних прямих доказів цим твердженням так і не знайшлося, а Telegram в офіційному спростуванні слів зауважили, що більшість аргументів Ажнюка базуються на статті Wired (у ньому йдеться, що штатні інструменти Telegram дозволяють стежити за діями користувачів, а російські спецслужби можуть мати доступ навіть до закритих чатів), що була опублікована у лютому цього року й «містить понад 50 помилок». До цього матеріалу також є багато запитань (багато суб’єктивних припущень без жодних фактів, які б ці судження підкріплювали).

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Залишається пригадати, що Павло Дуров — еміратський програміст російського походження, який дуже не любить, коли його називають росіянином, але ніколи прямо публічно не називав рф агресором та державою-терористом, яка розв’язала війну з однією метою — геноциду українців. Також він один із творців і колишній генеральний директор російської соцмережі вконтактє, яку в Україні заборонили та заблокували ще у 2017 році.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: