Новини Софт 01.11.2022 о 17:33 comment views icon

Twitter видалила понад 1500 акаунтів, які брали участь у скоординованій тролінговій кампанії проти сервісу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Незабаром після того, як Ілон Маск купив Twitter минулого тижня, сервіс став об’єктом скоординованої тролінгової кампанії. За словами голови відділу безпеки компанії Йоеля Рота, організовані зусилля були спрямовані на те, щоб змусити людей думати, що Twitter послабив свої правила.

Рот додав, що Twitter працює над тим, щоб зупинити цю кампанію, яка вже призвела до сплеску розпалювання ненависті та ненависницької поведінки на платформі. Тепер керівництво опублікувало в Twitter оновлену інформацію про зусилля з очищення сервісу від неналежних записів. Також зазначається, що з суботи вдалося досягти «вимірюваного прогресу», а також було видалено понад 1500 облікових записів, які брали участь у тролінгу.

Йоель Рот пояснив, що ці 1500 облікових записів не відповідають 1500 людям. Багато хто з них керувався одними й тими самими зловмисниками. Глава відділу безпеки додав, що основним показником успіху Twitter на полі модерації контенту є покази (кількість переглядів контенту користувачами), і компанія змогла майже до нуля скоротити кількість переглядів ненависного контенту, який наповнив сервіс.

Додатково Рот розповів про те, як Twitter змінює підходи до дотримання своїх правил щодо шкідливих твітів. Хоча щодо цього можуть виникнути нові питання. У новому звіті Bloomberg порушується питання про те, як співробітники Twitter зможуть забезпечити дотримання правил найближчими днями. За даними джерела, Twitter заморозила доступ більшості співробітників до внутрішніх інструментів, які використовуються для модерації контенту. Зважаючи на все, більшість членів організації Twitter Trust and Safety втратили можливість карати облікові записи, які порушують правила, що стосуються ненависницької поведінки та дезінформації. Це викликає занепокоєння у зв’язку із проведенням проміжних виборів у США, які відбуватимуться 8 листопада.

За даними Bloomberg, обмеження доступу співробітників до інструментів модерації є частиною ширшого плану заморожування коду ПЗ Twitter, щоб не дозволити співробітникам вносити зміни в сервіс у міру зміни власника. Повідомляється, що Маск попросив команду Twitter переглянути деякі зі своїх політик, у тому числі правило щодо дезінформації, яке карає за публікації, що містять брехню про політику та COVID-19. Також Маск попросив переглянути правила, які передбачають покарання за ненависницькі повідомлення, що містять «цілеспрямоване перекручування статі або зміненого імені трансгендерів».

Джерело: Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: