Новини Ігри 04.08.2023 о 12:17 comment views icon

У Fortnite «збудували‎» сучасний музей Голокосту – зокрема і з розповідями про ЛГБТК+ євреїв

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розробник Люк Бернард, відомий за грою The Light in the Darkness, запропонував проєкт новітнього музею Голокосту для світу онлайн-файтингу Fortnite.

The Light in the Darkness, яка вважається першою освітньою грою про Голокост, була випущена Epic Games на початку року. Гравці отримали шанс пережити жахливий досвід у грі –  зіграти за польську єврейську сім’ю, яка безрезультатно намагається втекти від жахів Голокосту у Франції.

«Люди часто плачуть наприкінці, — каже Люк Бернард.

Гра була доступна безплатно по всьому світу, і особливо популярною стала на Близькому Сході. За словами розробника, саме в цьому регіоні найчастіше доводять гру до кінця.

Бернард давно намагався відшукати шляхи покращення освіти населення щодо Голокосту, і тому, коли Epic Games відкрила програму для розробки та публікації контенту Fortnite Unreal Editor, зосередився на новому проєкті – створенні сучасного музею геноциду єврейського народу у самій грі.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

«80% американців не були в такому музеї, тож ми вирішили створити цифровий — каже Бернард.

У Fortnite гравець мандрує інтерактивною експозицією, де розташована інформація про Голокост, включно з тими темами, які часто залишаються поза увагою традиційних музеїв.

Виставка зосереджується не лише на досвіді євреїв-ашкеназі у Східній Європі, є також експозиції, що розповідають історії євреїв-сефардів у Північній Африці. Може переглянути історії про Абдоля Хоссейна Сардарі – іранського посла, який видав тисячі паспортів євреям, які намагалися втекти з Франції. Інші експонати розповідають про життя ЛГБТК+ євреїв і танковий батальйон «Чорна пантера», який визволяв євреїв.

Команда Бернарда не перша, хто вважає простір Fortnite готовим для освітніх можливостей. Проєкт, присвячений Мартіну Лютеру Кінгу мол., допоміг гравцям дізнатися більше про історію темношкірих людей.

«Ми намагаємося показати організаціям і музеям, що замість того, щоб зосереджуватися на одному місті й сподіватися, що туди приїдуть туристи, можна залучити весь світ», – каже Бернард.

Інформування про Голокост є особливо важливим, оскільки все менше свідків залишається в живих. Водночас зростає й занепокоєння про те, що молоді гравці часто перебувають у середовищах, які фактично заперечують Голокост.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Розслідування Антидефамаційної ліги (ADL) щодо антисемітизму в Інтернеті виявило, що багато з тих, хто заперечує Голокост, використовують платформи соціальних медіа та онлайн-ігри для поширення цієї змови. У дослідженні вивчали багато ігор, однак особливо виділили Fortnite, який використовують понад 400 млн гравців.

Fortnite доступна на мобільних пристроях, ПК, PS4, PS5, Switch, Xbox One і Xbox Series X/S.

Джерело: Euronews


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: