Новини Україна 18.08.2023 о 13:06 comment views icon

У Верховній Раді зареєстрували закон про декриміналізацію порно

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Верховна рада зареєструвала проєкт закону №9623 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо забезпечення свободи від втручання в приватне життя людини, повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Серед авторів законопроєкту – 25 депутатів, включно з самим Железняком. Документ передали на розгляд парламенту, текст наразі не оприлюднений.

У Верховній Раді зареєстрували закон про декриміналізацію порно

Згідно зі статтею 301 Кримінального кодексу України, нині, в залежності від конкретних умов проступку, за створення та розповсюдження матеріалів порнографічного характеру  передбачено до 7 років позбавлення волі. Однак нове законодавство має на меті залишити та посилити кримінальну відповідальність лише за:

  • порно без згоди (включно з порнопомстою та діпфейками);
  • екстремальне порно (насилля, зоо- та некрофілія);
  • порно за участі дітей та для дітей.

Сервіс для дорослих OnlyFans спрямовує чималі внески у бюджет країни, хоча його користувачі можуть стикнутися з покаранням. Так, у 2022-му році мешканку Чернігова Анжеліку Гарбузу засудили за виготовлення та розповсюдження фото та відео порнографічного змісту –  на рік умовного ув’язнення. Вона заявила, що просто знімала себе на телефон, щоб підзаробити, і не думала, що одного дня до неї увірветься поліція.

«‎До мене о 7-й ранку прийшла поліція. Їх було багато, вони були з камерами й вони мені сказали, що я розповсюджувала порнографію, хоча я знімала відео, де я сама, і мені здавалось, що це не таке нелегальне, як там інші якісь більш наповнені відео», – сказала дівчина в інтерв’ю Суспільному. 

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація
У Верховній Раді зареєстрували закон про декриміналізацію порно
Кадр одного з відео Анжеліки Гарбузи з її сторінки в Instagram.

Раніше на розгляд влади вже спрямовували петицію про легалізацію еротики та порно, яка, схоже, так і залишилась без відповіді уряду. Поки невідомо чи знайдеться й у цьому випадку достатньої кількості голосів для нового закону, та чи підпише його президент.

Житель Техасу поширював інтимні фото колишньої заради помсти — тепер має сплатити $1,2 млрд компенсації


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: