Новини WTF 16.08.2023 о 16:52 comment views icon

Житель Техасу поширював інтимні фото колишньої заради помсти — тепер має сплатити $1,2 млрд компенсації

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Житель Техасу протягом кількох місяців поширював інтимні фото своєї колишньої дівчини у мережі – тепер, згідно з рішенням суду, він має сплатити за це понад мільярд доларів, повідомляє The Washington Post.

У позові, поданому торік, стверджується, що чоловік створив вебсайт, загальнодоступну папку Dropbox і фейкові профілі в соціальних мережах для поширення відвертих фотографій, які він отримав з камер відеоспостереження з будинку своєї колишньої дівчини. 

Додатково чоловік розсилав фото електронною поштою, а також розмістив їх на порнографічному сайті.

«Ти проведеш решту свого життя, даремно намагаючись видалити себе з Інтернету. Щасливого полювання‎», – написав він в електронному листі постраждалій. 

Жінка, яку в судових документах називають Джейн Доу, подала позов ще у квітні 2022 року, однак розгляд справи затягнувся більш ніж на рік. Звинувачений на засіданнях не з’являвся, але це не завадило суду прийняти рішення щодо компенсації у розмірі $1,2 млрд, які він має сплатити своїй ексдівчині. 

Адвокати Джейн запросили набагато меншу суму у $100 млн, але ще тоді сумнівалися, що відповідач зможе погасити її в повному обсязі. Водночас рішення встановило високу планку покарання для тяжкості «‎порнопомсти», що може завадити іншим охочим вчинити таке насилля. 

«У цьому судовому процесі йшлося не про гроші чи їхню кількість, а про повідомлення для світу. Ми вітаємо Джейн Доу, яка мала силу подати цей позов і показати приклад іншим», – каже адвокат Бредфорд Гілд.

Законодавство Техасу забороняє поширювати інтимні візуальні матеріали без згоди особи, яка на них зображена, та з наміром завдати їй шкоди, й передбачає відповідальність для порушників. З моменту прийняття закону у 2015 році до суду було передано всього кілька справ. 

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Щодо стосунків «‎ексів» – то пара зустрічалася щонайменше з 2016-го до 2021 рік. Після «‎важкого та тривалого розриву» чоловік, крім поширення інтимних фото, також заходив у облікові записи колишньої – наприклад у Zoom він змінив контактну інформацію та надіслав фальшивий електронний лист кредитному спеціалісту, щоб отримати доступ до її банківського рахунку та сплатити за оренду.

У фальшивих акаунтах у соцмережах з інтимними фото Доу та вказаним реальним місцем роботи чоловік надсилав запити на дружбу її колегам та родичам з метою приниження колишньої. Такі дії змусили жінку задуматись про самогубство, а згодом їй поставили діагноз посттравматичний стресовий розлад.

«Вона боїться показувати своє обличчя в Zoom, навіть колегам», — сказав Бредлі Ертл, інший адвокат жінки.

Деякі соцмережі видалили фото на прохання Джейн, однак вона переймалась про те, що залишились копії. Позов жінка подала після неодноразових спроб звернутися за допомогою до поліції. 

Порнозвички і танці за «‎долари». Офіс Білла Гейтса влаштовував «‎сексуальний» допит жінкам, які хотіли влаштуватись на роботу


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: