Новини Пристрої 19.05.2022 о 10:10 comment views icon

Україна ініціювала переговори щодо приєднання до роумінгового простору ЄС

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Інтеграція до Єдиного цифрового ринку ЄС — одна з пріоритетних цілей українського уряду. Про це розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії Маргрет Вестагер.

Під час зустрічі Михайло Федоров зазначив, що Україна зацікавлена у взаємосумісності українських цифрових документів із європейськими, а команда Мінцифри уже активно працює з європейськими партнерами для розробки Європейського гаманця цифрової ідентифікації (European Digital Identity Wallet) Україна ініціювала переговори щодо приєднання до роумінгового простору ЄСУкраїна ініціювала переговори щодо приєднання до роумінгового простору ЄСІніціатива щодо створення спецілальної системи для забезпечення способу ідентифікації для громадян, резидентів і компаній ЄС, які хочуть ідентифікувати себе або надати підтвердження певної особистої інформації. За задумом, цей гаманець можна буде використовувати як для онлайн, так і офлайн для отримання державних і приватних послуг по всьому ЄС..

Також лідер Мінцифри наголосив, що Україна зацікавлена у приєднанні до роумінгового простору ЄС, і запропонував розпочати переговори щодо цього питання на двосторонньому рівні.

«Мільйони мирних українців покинули свої домівки в пошуках захисту та притулку в сусідніх країнах ЄС. Наразі це понад 5,7 млн наших громадян. Тому надзвичайно важливо, щоб розлучені сім’ї продовжували підтримувати доступний зв’язок зі своїми рідними та друзями. Для цього важливо забезпечувати можливість безоплатного або зниженого роумінгу для українців у ЄС, принаймні до закінчення війни. Тож Україна зацікавлена у приєднанні до роумінгового простору ЄС. Вважаємо це логічним продовженням нашої спільної роботи щодо інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС»,

Михайло Федоров,

Міністр цифрової трансформації України

Якщо врешті Україна увійде до роумінгового простору ЄС, то українці, подорожуючи всім Євросоюзом, зможуть дзвонити та користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами без додаткових доплат.

Оскільки значна частина телекомунікаційної інфраструктури була зруйнована російськими загарбниками та потребує відновлення, Мінцифра спільно з партнерами з DG CONNECT опрацьовує можливість приєднання до Програми Connecting Europe Facility. Мінцифра сформувала попередній перелік технічних потреб, які планує спільно з DG CONNECT комунікувати серед європейських партнерів.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Раніше ЄС запровадив безоплатний роумінг для біженців з України, а «велика трійка» операторів в Україні (Vodafone, «Київстар» та lifecell) надають пакети безплатних послуг у роумінгу в межах власних тарифів.

Роумінг-тарифи в країнах Європи, куди найчастіше їдуть українські біженці


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: