Новости Новости 22.12.2021 в 13:28 comment views icon

«Ковідна» тисяча: 2,3 млн українців отримали кошти по програмі «єПідтримка», понад 206 млн грн — вже витрачено

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

22 грудня відбувся спільний онлайн-брифінг Мінцифри, Мінекономіки та МКІП щодо проєкту «єПідтримка» «Ковідна» тисяча: 2,3 млн українців отримали кошти по програмі «єПідтримка», понад 206 млн грн — вже витрачено«Ковідна» тисяча: 2,3 млн українців отримали кошти по програмі «єПідтримка», понад 206 млн грн — вже витрачено єПідтримка — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави, де оприлюднили першу офіційну статистику. Ми вибрали головне.

  • З 13 грудня, коли у «Дії» розпочався запис на отримання 1000₴ за вакцинацію, вже понад 4,5 млн українців подали заявку на отримання послуги, а 5,5 млн оформили спеціальні картки «єПідтримка» в банках.
  • Наразі картку «єПідтримка» можна відкрити у шести українських банках — «ПриватБанк», «Ощадбанк», monobank, «А-банк», «Альфа-Банк» та «Укргазбанк». До речі, найбільше таких карток відкрив monobank — 1,9 млн станом на ранок 21 грудня. Найближчим часом до «єПідтримки» приєднаються ще 13 нових банків, які зараз знаходяться у процесі інтеграції послуги.
  • Усього нараховано кошти 2,3 млн українців. З них вже було витрачено понад 206 млн гривень. Найпопулярнішими категоріями за виплатами стали книгарні та квитки в кіно. На третьому місті — квитки на потяги. Далі йдуть театри, концерти та різні вистави, спорт.
  • Щоб отримати виплату у 2021 році, необхідно подати заявку в період з 19 до 29 грудня включно — це зможуть зробити всі українці (громадянство є обов’язковою умовою) старші 18 років з «зеленим» сертифікатом у застосунку «Дія», який засвідчує щеплення двома дозами вакцини проти COVID-19. За умовами програми, картка «єПідтримка» діятиме 4 місяці з дня отримання коштів.

 

***

Проєкт «єПідтримка» у «Дії» запустили 19 грудня. Протягом тижня до офіційного запуску (з 13 грудня) Мінцифра, яка розробила технічну частину впровадження послуги «єПідтримка», проводила бета-тестування у «Дії». Детальніше про те, як саме отримати грошову допомогу та умови її надання/використання — в окремому дописі на сайті.

1000₴ за вакцинацію за «єПідтримкою в Дії». Кабмін схвалив виплату допомоги, а monobank вже почав оформлювати спеціальні картки [Як отримати та умови]

  • Бюджет програми «єПідтримка» у 2021 році становить 8 млрд грн. Надалі планується розширення програми, виділення додаткових коштів та альтернативні механізми отримання виплат — не тільки в застосунку «Дія».
  • Люди віком від 60 років зможуть використати 1000 грн за вакцинацію на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: