Новости Новости 28.10.2021 в 18:43 comment views icon

Мінцифра пропонує українцям оцінювати якість адмінпослуг у ЦНАПах — за грошову винагороду

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Спершу перевірити сервіс українці зможуть у ЦНАП, а скоро — у всіх держорганах країни, які надають адмінпослуги.

28 жовтня Мінцифра провела онлайн-брифінг, де анонсувала «першу всеукраїнську оцінку якості адмінпослуг». Ініціатива передбачає запровадження системи оцінювання якості держпослуг. Ідея полягає в тому, щоб дати українцям можливість впливати на якість держпослуг.

«Ми прагнемо, щоб відвідувачі ЦНАПів відчували, що їх потреби у пріоритеті, а враження про візит — щоразу запитують і враховують, щоб було бажання повертатися ще. Для цього, крім QR-постерів, SMS- та Viber- опитувань, телефонних інтерв’ю, якість перевірятимуть таємні відвідувачі. Кожен із так званих “ревізорів” отримає грошову винагороду»

Людмила Рабчинська,

заступник Міністра цифрової трансформації

Почати планують з ЦНАПів, який наразі налічується вже понад 2,7 тис. у різних куточках України. Лише за перше півріччя цього року люди отримали там понад 15 млн послуг, зазначають у Мінцифрі.

Раніше відгуки про якість послуг у ЦНАПах збиралися різними способами та не у всіх центрах. В більшості випадків людям доводилося писати у книги скарг, коментарі у фейсбук або телефонувати до установ. Нерідко цінний зворотний зв’язок губився і не доходив до керівництва ЦНАПів, а типові проблеми лишалися невирішеними. Нова ініціатива покликана розв’язати ці проблеми.

Оцінювати роботу ЦНАПів відтепер також можуть «таємні відвідувачі», яким обіцяють за це гроші — будь-хто може долучитись до програми.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

«Таємні відвідувачі — спеціально підготовлені люди, що за грошову винагороду отримують адмінпослуги у ролі клієнтів. Такі собі “ревізори” відвідують Центр, щоб оцінити сервіс за конкретними показниками, фіксують свої оцінки та коментарі в звіті й викладають його на спецсайті в Інтернеті разом з аудіо- та фотоматеріалами».

Мінцифра

Деталей щодо розміру грошової нагороди та механізму її виплати не повідомляють.

Більше подробиць про ініціативу можна знайти на платформі Дія.Центрів. Там же можна заповнити анкету для участі 

Мінцифра: українці без гаджетів чи доступу до інтернету зможуть отримати послуги в «Дії» у ЦНАПах

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: