Новости Новости 30.04.2021 в 17:43 comment

Мінцифра розгортає другу бекенд-інфраструктуру для забезпечення безперебійної роботи сервісів Дія

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Мінцифра повідомила нові деталі стосовно сьогоднішніх технічних проблем у роботі Дії та розповіла, як збирається запобігати подібному у майбутньому.

Вранці 30 квітня стався технічний збій у роботі хостинг-провайдера DeNovo на платформі G-Cloud. Програмний збій виник у технологічному стеку віртуалізації, що спричинило технічні проблеми в роботі Дії, а також багатьох інших державних сайтів та сервісів. Сервіси були недоступні кілька годин (о 12:00 стало відомо про проблеми) — близько 14:00 застосунок та сайт Дія повністю відновили свою роботу.

Проблема носила «дуже складний технологічний характер, пов’язаний з програмним кодом базового системного рівня», але була усунена дуже швидко, оскільки компанія DeNovo «є лідером на ринку».

Вже у найближчому майбутньому Дія працюватиме на основі двох, географічно розподілених дата-центрах, які будуть пов’язані між собою двома незалежними оптичними лінками і працюватимуть у режимі Active-Active. Допоміжна інфраструктура дозволить виключити подібного роду проблеми та забезпечуватиме безперебійну роботу сервісів Дія. Її буде розгорнуто в приватній хмарі одного з найбільших дата-центрів України — GigaCloud.

«Готуючи закон про цифрові паспорти, ми усвідомлювали, що маємо налагодити безперебійну роботу сервісів. Для забезпечення безперебійної роботи Дії ми розгортаємо другу бекенд-інфраструктуру в приватній хмарі одного з найбільших дата-центрів України — GigaCloud. У той же час у нашому основному дата-центрі DeNovo ми переходимо на приватну хмару (HPI)»

Олексій Вискуб,

перший заступник Міністра цифрової трансформації

Крім того, разом з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації Мінцифра реалізовує проєкт державного дата-центру, який буде використовуватися для резервування критичних державних інформаційних систем та реєстрів. За словами Олексія Вискуба, «такої інфраструктури досі не було побудовано на державному рівні». Всі ці заходи допоможуть в майбутньому забезпечити безперебійну роботу сервісів Дія.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: