Новости Новости 30.04.2021 в 13:22 comment

Оновлено: Дія повернулась у стрій — сервіс державних послуг не працював через збій у роботі хостинг-провайдера DeNovo

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Вранці 30 квітня стався технічний збій на платформі G-Cloud хостинг-провайдера DeNovo, на якому розміщені портал та застосунок Дія. У зв’язку з цим сайт Дія (на момент написання новини) не працює зовсім — при спробі доступу виникає помилка 502; додаток запускається, але жоден з документів не оновлюється (QR-код для валідації не генерується).

Оновлено:

О 14:27 Мінцифра повідомила, що технічні роботи завершено і Дія знову працює в штатному режимі. У відомстві особливо наголосили на тому, що збій стався не в Дії, а у хостинг-провайдера DeNovo, через який не працювала низка інших сервісів, в тому числі електронна система охорони здоров’я helsi.me.

=== текст новини до оновлення ===

Як повідомили у Мінцифрі, програмний збій стався в технологічному стеку віртуалізації. Наразі продовжуються аварійно-відновлювальні роботи з усунення проблем та відновлення роботи сервісів Дії.

Додатково розробники повідомили, що за останню годину вдалося відновити доступність компонента NSX Manage, який відповідає за управління системою. Наразі продовжуються роботи по відновленню функціональності контролерів NSX.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

У Мінцифрі сповідаються відновити роботу провайдера протягом 2 годин. Тобто орієнтовно до 15.00.

Зазначимо, що це перший подібний великий збій з моменту запуску сервісу Дія у лютому 2020 року.

  • Дія — український e-сервіс державних послуг, що розробляється Міністерством цифрової трансформації України. Офіційний запуск мобільного застосунку Дія версії 1.0, відбувся 6 лютого 2020 року, а станом на 7 травня його завантажили понад 3 мільйонів разів. У жовтні 2020 року Мінцифри оновила додаток Дія до версії 2.0. За 10 днів оновлений застосунок Дія завантажили 1 мільйон користувачів. На початку лютого Мінцифра повідомляла, що Дію 2.0 оновили 3,7 млн українців, з яких — 1,5 млн користуються цифровими водійськими посвідченнями. На сьогодні застосунок до версії Дія 2.0 оновили понад 4,1 мільйона українців.
  • Мінцифра запустила цифрові паспорти в мобільному застосунку Дія у квітні минулого року. Зараз ними можуть користуватися близько 20 млн українців — понад 5,5 млн з них мають ID-картку і ще 18 млн є власниками закордонних біометричних паспортів.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: