Новости Наука и космос 05.03.2021 в 11:42 comment

Україна попередньо узгодила зі SpaceX запуск супутника «Січ-2-30» в грудні 2021 року — сума контракту складе мільйон доларів (у вісім разів дешевше очікуваної вартості)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про те, що уряд попередньо узгодив зі SpaceX запуск супутника «Січ» в грудні 2021 року в рамках контракту вартістю в один мільйон доларів (27 787 339 гривень за теперішнім курсом), повідомив голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха у Facebook.

На початку лютого міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський розповів, що доручити запуск українського супутника «Січ» наприкінці 2021 року хочуть компанії Ілона Маска. У своєму дописі від 4 березня Наталуха повідомив, що минулого тижня уряд за участі команди Державного космічного агентства успішно завершив черговий етап перемовин зі SpaceX, додавши, що умови контракту попередньо узгоджені, а його фактичне підписання може відбутись до кінця цього тижня. Ціну в один мільйон доларів, які КБ «Південне» буде зобов’язане заплатити SpaceX по контракту за надання послуг щодо виведення супутника в космос чиновник назвав «надзвичайно приємною для України ціною та у восьмеро нижчою за ту, яка була запланована від самого початку».

«Січ-2-30» — український супутник оптико-електронного спостереження Землі, який спочатку розроблявся під назвою «Січ-2-1». Збірку супутника, розроблено в рамках Національної космічної програми України, було завершено у 2019 році. Він призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль і передачі інформації отриманих зображень наземному інформаційному комплексу космічної системи.

11 лютого 2021 року, в Державному космічному агентстві України повідомили, що станом на 13.01.2021 року, роботи зі створення супутника «Січ 2-1» виконані орієнтовно на 85%, а роботи зі створення наземного сегмента (центр управління) – на 45%. Водночас Уруський в нещодавньому інтерв’ю стверджував, що він практично готовий.

Україна попередньо узгодила зі SpaceX запуск супутника «Січ-2-30» в грудні 2021 року — сума контракту складе мільйон доларів (у вісім разів дешевше очікуваної вартості)

Востаннє супутник дистанційного зондування землі Україна запускала 10 років тому.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: