Новости Новости 28.10.2021 в 11:33 comment views icon

VistaPrint придбала український фотосток Depositphotos за $85 млн та планує подвоїти українську команду в найближчі 12 місяців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Міжнародний гігант e-commerce VistaPrint повністю викупив українського розробника фотостоку Depositphotos та онлайн-редактора Crello. Вартість угоди, яку закрили 1 жовтня 2021 року, склала $85 млн, що робить її найбільшою на українському ІТ-ринку за останні кілька років.

VistaPrint викупила 100% акцій Depositphotos та усі проєкти (фотостудію Lightfield, журнал про фотографії Bird In Flight та історичний журнал WAS); засновник Дмитро Сергєєв повністю відходить від управління та залишає компанію.

У складі VistaPrint компанія Depositphotos продовжить розвиватися як окремий бренд — з додатковими інвестиціями, які дозволять підсилити команду розробки продукту, а також розширити клієнтську базу й присутність у Північній Америці та Європі.

Графічний онлайн-редактор Crello змінює назву на VistaCreate і стає частиною нового бренду Vista разом з VistaPrint, 99designs від Vista й Vista x Wix (як інтегрований стратегічний партнер).

CEO Depositphotos Вадим Нехай залишиться в компанії та приєднається до Vista — він отримає посаду віцепрезиденту VistaCreate (Crello) і Depositphotos, та продовжить керувати українськими командами під керівництвом президента Vista з міжнародного бізнесу Флоріана Баумгартнера.

«‎Ми раді об’єднати сили з таким потужним міжнародним брендом. Як частина глобальної групи компаній Vista, ми отримаємо ресурси й інвестиції для розвитку продуктів. Завдяки цьому ми зможемо надати клієнтам ще більше інструментів і допомоги для просування у цифровому світі.

Для нашої української команди це унікальна можливість отримати доступ до ресурсів і знань міжнародної корпорації, залишаючись при цьому працювати в нашому улюбленому режимі стартапу»‎

Вадим Нехай,

віцепрезидент VistaCreate та Depositphotos.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

VistaPrint планує інвестувати $250 млн у трансформацію свого бренду, включаючи розвиток VistaCreate та Depositphotos. Інвестплан передбачає, поміж іншого, подвоєння української команди в найближчі 12 місяців. Водночас Depositphotos отримає доступ до клієнтської бази Vista, що нараховує понад 20 мільйонів користувачів.

  • VistaPrint — глобальна e-commerce компанія з офісом у місті Венло, Нідерланди, яка виробляє фізичні та цифрові маркетингові продукти для малого та мікробізнесу. VistaPrint входить до складу американсько-ірландської компанії Cimpress, акції якою торгуються на біржі NASDAQ. Підрозділи VistaPrint по всьому світі займаються розробкою контенту для Facebook, Instagram, TikTok та інших соцмереж. Компанія має 29 офісів по всьому світу, а її в штаті працює близько 6000 осіб. Річний виторг — $1,4 млрд.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: