Новости Новости 17.11.2021 в 20:40 comment views icon

Віталій Кличко: «Питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде»

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Тільки вчора в КМДА повідомили, що столиця вимушена підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті через значне зростання вартості складових тарифу і, відповідно, економічно обґрунтованого тарифу. А вже сьогодні мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це тільки проект, а не ухвалене рішення і питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Тобто, раніше озвучений строк 1 січня 2022 року буде перенесено на весну наступного року.

«Друзі! Питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде!

Перший заступник голови КМДА ініціював процес публічних консультацій щодо встановлення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва. Комунальні підприємства «Київський метрополітен» та «Київпастранс» звернулися до КМДА з тим, що тарифи на перевезення в комунальному транспорті давно не відповідають їх собівартості.

Ви знаєте, що відбулось значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу. Також підкреслю, щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для киян, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету більше 2 млрд гривень.

Уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але на сьогодні не виконує умов Меморандуму. І в цій ситуації Києву доводиться постійно дотатувати також комунальний транспорт та утримувати ціни на проїзд у ньому в кілька разів нижче їх собівартості. Нагадаю, тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 млрд грн з міського бюджету.

Тобто, ми поставлені перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Бо увесь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації.

За які кошти тоді втілювати проекти, ремонтувати дороги, мости, будувати садки та школи? Оновлювати той же громадський транспорт?

Разом з тим, я розумію наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян. І зазначу, що винесене воно поки тільки на обговорення. Це – проект. А не ухвалене рішення!

Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто — через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом.

Але як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: Питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде!» — зазначив мер Києва.

Ще вчора передбачалося, що одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина» вартість поїздки становитиме 12 грн. Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки у комунальному транспорті становитиме від 15 до 20 грн: 15 грн при купівлі 50 поїздок, 20 грн – при купівлі 1-9 поїздок. Залишається також можливість придбання місячних проїзних квитків зі знижками.

Джерело: Віталій Кличко


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: