Статті Авто 22.01.2024 о 10:00 comment views icon

Автомобільні новинки в Україні на 2024 рік: Jeep, Hyundai, Skoda, Volvo та інші

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg

Роман Мельниченко

Автор статей, тест-драйвів та оглядів

Автомобільні новинки в Україні на 2024 рік: Jeep, Hyundai, Skoda, Volvo та інші

Початок року – завжди певні очікування та плани. Які саме плани стосовно автомобільних новинок для ринку України? Що нас очікує у новому 2024 році – повністю нові моделі, оновлення вже відомих бестселерів? Зараз все розповім!

Зміст

BMW: оновлення 3- та 4-серії, новий кросовер X3

Наразі відомо про оновлення автомобілів BMW в самому «центрі» модельної лінійки – йдеться про седани та універсали BMW 3-серії, а також купе 4-серії. Початок виробництва таких автомобілів для ринку України призначено на весну-літо 2024 року. Проте чи не цікавішими виглядають інші новинки: йдеться про «гарячий» седан BMW М5 та кросовер BMW X3 нового покоління. Їх доведеться зачекати довше – так, запуск виробництва Х3 запланований на серпень – але можна не сумніватись, що вони знайдуть своїх шанувальників.

Citroen: новий хетчбек C3, оновлені вени Berlingo та SpaceTourer

Від бренду Citroen теж буде кілька автомобілів – оновлених та повністю нових. Напевно, головною новинкою можна назвати новий хетчбек Citroen C3, що вже був представлений: чекаємо у нас в другому півріччі 2024 року.

Проте ще раніше – орієнтовно, навесні або на самому початку літа – в Україну вже можуть приїхати оновлені вени: середній Citroen Berlingo та великий Citroen SpaceTourer.

Honda: нові кросовери ZR-V та CR-V, нове покоління Civic

Нові кросовери від Honda були очікувані: ZR-V та CR-V раніше показали для ринку Європи, потім з’явились прайси та комплектації для України. Залишалось питання лише початку постачання автомобілів. Так ось: перші партії Honda ZR-V вже заїхали в Україну, кросовер Honda CR-V зараз проходить сертифікацію – тобто, його постача та продажі розпочнуться незабаром.

Але ось анонс Honda Civic став приємною несподіванкою! Цей автомобіль очікується влітку поточного року, для України буде запропонований 5-дверний хетчбек та гібридна силова установка. Точні прайси та комплектації будуть оголошені ближче до старту продажів.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Hyundai: оновлення Elantra та Tucson, новий Santa Fe та повернення Sonata

Компанія Hyundai робить один з найбільших анонсів новинок. Все починається з компактного кросовера Hyundai Kona нового покоління: нещодавно були оголошені прайси, перші автомобілі вже представлені в автосалонах. Далі нас очікують кілька оновлених моделей: кросовер Hyundai Tucson, седан Hyundai Elantra, хетчбек Hyundai i30 (так, ще один фейсліфт).

Мало? Тоді тримайте ще: вже в лютому на ринок України має повернутись великий седан Hyundai Sonata, ще й в оновленому варіанті. Далі навесні нас очікує повністю новий кросовер Hyundai Santa Fe, а влітку приїде оновлений електромобіль Hyundai IONIQ 5.

Infiniti: оновлення QX50 та QX55

Автомобілі Infiniti QX50 та Infiniti QX55 випускаються вже кілька років (хоча останній для України є новинкою), тому прийшов час для планового оновлення. Воно й буде проведено протягом 2024 року, тому варто очікувати нові варіанти кросовера Infiniti QX50 та крос-купе Infiniti QX55.

Jeep: головний акцент – на компактний кросовер Avenger

Наприкінці 2023 року бренд Jeep отримав повний «перезапуск» в Україні, причому одразу з трьома моделями. Але у 2024 році їх має стати чотири – очікуємо в Україні на компактний кросовер Jeep Avenger.

Наразі точно відомо про запуск гібридної версії, побудованої на основі 1,2-літрового турбодвигуна. В основі автомобіля Jeep Avenger лежить платформа СМР, привод на передні колеса, плюс компактні розміри та потенційно «заманлива» ціна – все це має забезпечити гарні продажі та популярність новинки.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Mazda: оновлення CX-30, нові версії СX-5

Після запуску «великих» моделей Mazda прийшов час для оновлення й менших. Наразі йдеться про оновлений кросовер Mazda CX-30: нова мультимедійна система, нові варіанти оздоблення салону, розширення переліку оснащення (в залежності від комплектації). Також очікуються нові версії популярної моделі СХ-5: наприклад, поява нової та сучасної мультимедійної системи.

Mini: новий електромобіль Cooper, нові кросовери Countryman та Aceman

Першими новинками від Mini виступають електромобілі – новий Cooper та Countryman в електричній версії. Виробництво таких моделей стартує вже в березні й невдовзі після цього їх можна буде очікувати в Україні.

Проте чи не більш важливі новинки очікуються дещо згодом: йдеться про ДВЗ-версію кросовера Mini Countryman (він змінив покоління та став значно більшим у розмірах) та новий компактний кросовер Mini Aceman (фактично він буде займати нішу на клас нижче відносного нового Countryman). З урахуванням популярності компактних кросоверів в Україні – ці дві моделі будуть дуже важливими для Mini.

Mitsubishi: головний акцент – на пікап L200

Компанія Mitsubishi поступово оновлює власну модельну лінійку. Й після нещодавнього запуску нового Mitsubishi Outlander, тепер приходить час для запуску ще одного важливого й повністю нового автомобіля – це пікап Mitsubishi L200.

Деталі про автомобіль Mitsubishi L200 відомі вже зараз: він збереже рамну конструкцію, очікувано запропонує повний привод, під капотом буде встановлено 2,4-літровий турбодизель. Новий пікап Mitsubishi L200 має приїхати в Україну вже влітку.

Nissan: оновлення Juke, нові версії/комплектації для Qashqai та X-Trail

Компанія Nissan планує оновлення всього модельного ряду SUV-автомобілів в Україні – йдеться про три кросовери. Найбільше змін отримає Nissan Juke: новий дизайн ззовні та змінені матеріали оздоблення всередині, сенсорний 12,3-дюймовий дисплей в салоні. Орієнтовний час появи в Україні – другий квартал поточного року.

Дещо пізніше приїдуть й нові версії вже відомих та доволі «свіжих» моделей Nissan Qashqai та Nissan X-Trail: третій та четвертий квартал відповідно. Перший отримає змінену зовнішність, більш преміальне шкіряне оздоблення салону та 20-дюймові колісні диски. Другий запропонує особливу комплектацію для фанатів пригод на бездоріжжі, а також розширений перелік оснащення у вже наявних комплектаціях.

Opel: оновлені вени Combo Life та Zafira Life

Головний акцент в оновленій модельній лінійці Opel для України – на нові вени Combo Life та Zafira Life. Обидві моделі приїдуть до нас вже у другому кварталі року, вони отримають фірмову зовнішність Opel Vizor та більш сучасні салони.

Peugeot: новий кросовер 3008, оновлення e-2008 та Rifter

Перелік оновлень від Peugeot також один з найбільших – причому це будуть автомобілі та електромобілі різних класів і ринкових сегментів. Головною новинкою можна назвати кросовер Peugeot 3008 нового покоління.

Для нового Peugeot 3008 суттєво змінився дизайн, з’явився повністю новий салон, для Європи обіцяно кілька електричних версій. А ось конкретика щодо версії для України з’явиться ближче до старту продажів – це має відбутись у другому півріччі.

Проте ще раніше до нас приїдуть вени Peugeot Rifter та Peugeot Traveler: чекаємо вже навесні або на самому початку літа. Приблизно в цей час також України мають дістатись й електромобілі бренду: оновлений кросовер Peugeot e-2008 та оновлений вен Peugeot е-Rifter.

Porsche: повністю нові Panamera та Macan, нова версія Cayenne GTS

Схоже, в сегменті дорогих преміальних автомобілів саме компанія Porsche збирається запропонувати найбільше оновлень – майже весь власний модельний ряд! Так, вже у березні обіцяно нове покоління Porsche Panamera, а у квітні «приїде» електромобіль Porsche Taycan.

Середина літа подарує спеціальну версію популярного кросовера – очікуємо Porsche Cayenne GTS. Нарешті, осінь обіцяє бути не просто «теплою», але й навіть «гарячою»: очікуємо на запуск нового кросовера Porsche Macan (тепер він буде електричним) та культового спортивного купе Porsche 911 у новому виконанні.

Skoda: оновлення Scala, Kamiq, Octavia, нові покоління Superb та Kodiaq

Якщо взяти популярність Skoda та помножити на кількість оновлень – то новий 2024 рік стане справжнім «роком Skoda в Україні». Все почнеться вже у першому кварталі, коли приїдуть оновлені версії автомобілів Skoda Scala та Skoda Kamiq.

У другому кварталі очікуємо на оновлений варіант бестселера Skoda Octavia. Нарешті, кінець року також буде потужним – в третьому кварталі в Україні з’являться повністю нові моделі Skoda Superb та Skoda Kodiaq.

Suzuki: чергове оновлення Vitara і не тільки

Від марки Suzuki чекаємо на чергове оновлення моделі Vitara, що має бути влітку. Крім того, представники бренду кажуть про це одну потенційну новинку, але поки без деталей та остаточного підтвердження від заводу-виробника.

Toyota: спочатку новий кросовер C-HR, потім – Camry та Land Cruiser Prado

Від бренду Toyota чекаємо лише кілька новинок, але кожна дуже важлива. По-перше, вже скоро до нас має приїхати кросовер Toyota C-HR другого покоління: новий дизайн, новий салон, нова техніка.

По-друге, під кінець року чекаємо також нові автомобілі Toyota Camry та Toyota Land Cruiser Prado. До речі, це означає, що мають бути привабливі ціни та розпродажі на актуальні покоління Camry та Prado. Тому є час подумати та вирішити: купувати зараз вигідно вже наявні автомобілі, або чекати повністю нові моделі. Напевно, будуть дорожче – але ж повністю нові.

Volkswagen: нове покоління Tiguan і не тільки

Головна новина від Volkswagen – запуск в Україні повністю нового покоління Volkswagen Tiguan. Автомобіль має приїхати в Україну орієнтовно у другому-третьому кварталі 2024 року.

Також мають бути спеціальні пакетні комплектації для Volkswagen Arteon (це означає гарне співвідношення оснащення та ціни), плюс розширення гами варіантів для Volkswagen Touareg.

Volvo: головний акцент – на кросовер EX30

На завершення залишився дуже цікавий електромобіль від Volvo. Йдеться про компактний кросовер EX30, який просто зараз готується до виходу на ринок України. Електромобілі мають бути представлені у дилерських центрах вже у першому кварталі 2024 року. Кросовер Volvo EX30 побудований на абсолютно новій електричній архітектурі та пропонує новий дизайнерський стиль – як у флагмана Volvo EX90. А також рекордну динаміку серед всіх SUV-моделей Volvo: прискорення 0-100 км/год за 3,6 секунди. Ціна Volvo EX30 вже відома – від 1,31 млн гривень.

Напевно я відзначив не всі бренди. Можливо, дещо так і залишиться лише в планах. Але вже зараз можна стверджувати: нам точно вистачить цікавих автомобільних новинок від всесвітньовідомих автомобільних компаній.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: