Статті Кіно 02.07.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми липня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми липня 2023 року

Сезон літніх блокбастерів у розпалі, а це означає, що глядачів очікує низка високобюджетних стрічок під попкорн. Десь поряд з ними розташувалися і більш скромні проєкти. У липні глядачів намагатимуться розважити, розсмішити, налякати, а також ближче познайомити з відомою історичною особистістю. Більш детально про найцікавіші новинки місяця читайте у нашому традиційному матеріалі.

«Астрал: Червоні двері» / Insidious: The Red Door

Жанр: надприродний горор
Дата прем’єри: 6 липня
Де подивитися: кінотеатри

Через десять років після подій фільму «Астрал. Частина 2» (2013) Джош Ламберт відправляє свого сина Далтона в престижний університет Ліги плюща. Але демони з минулого переслідують родину Далтонів знову, тому їм доведеться дати ще один бій надприродним силам, що знаходяться за таємничими червоними дверима.

Стрічка стала продовженням минулих двох частин та п’ятою серією франшизи «Астрал». Виконавець головної ролі Патрік Вілсон дебютує у якості режисера, а продюсер Джейсон Блум вже давненько планує зробити кросовер «Астрала» з «Сіністером».

«Родичі поза законом» / The Out-Laws

Жанр: кримінальна комедія
Дата прем’єри: 7 липня
Де подивитися: Netflix

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Успішний банківський менеджер Овен Браунінг от-от має одружитися зі своєю чарівною дівчиною Паркер. Та напередодні цієї події на роботу до Овена зненацька навідується банда грабіжників, відомих як «бандити-примари». І все б нічого, якби деякі ознаки не вказували на те, що злочинцями являються батьки майбутньої нареченої.

Зважаючи на те, що виробництвом фільму займалася компанія Happy Madison Адама Сендлера, а сам він став одним із продюсерів, можна очікувати невибагливий комедійний фільм на вечір з приємним акторським складом. 

«Місія неможлива: Розплата. Частина перша» / Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Жанр: шпигунський екшн
Дата прем’єри: 8 липня
Де подивитися: кінотеатри

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Ітан Гант та його команда готові до виконання нової місії. Цього разу їм доведеться зайнятися пошуками небезпечної зброї, котра може потрапити не в ті руки. Зіткнувшись зі всемогутнім ворогом, головний герой розуміє, що це завдання має вкрай важливе значення, і його треба виконати за будь-яку ціну. Навіть якщо доведеться пожертвувати життям близьких людей.

Заради фільму нестримний Том Круз здійснив новий шалений трюк на мотоциклі, а бюджет стрічки роздувся до рекордних для серії 290 мільйонів доларів. Очевидно студія Paramount розраховує на повторення успіху торішнього «Топ Ган: Меверік». Сама ж шпигунська франшиза потроху добирається до своєї кульмінації, і це буде перша частина фіналу історії Ітана Ганта.

«Пташиний короб: Барселона» / Bird Box Barcelona

Жанр: постапокаліптичний горор, трилер
Дата прем’єри: 14 липня
Де подивитися: Netflix

Як неважко здогадатися, події стрічки відбуватимуться у Барселоні. Себастіан та його дочка Анна намагаються вижити у світі, де люди масово кінчають життя самогубством після зорового контакту з таємничою сутністю.

«Барселона» є спінофом фільму «Пташиний короб» 2018 року з Сандрою Буллок у головній ролі. Тоді він побив рекорди переглядів на стримінговому сервісі, але отримав змішані відгуки кінокритиків.

«Оппенгеймер» / Oppenheimer

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 20 липня
Де подивитися: кінотеатри

Біографічна драма від Крістофера Нолана, що розповідає про життя та діяльність американського фізика-теоретика Джуліуса Роберта Оппенгеймера. Він був науковим керівником «Мангеттенського проєкту», в рамках якого розроблялись перші зразки ядерної зброї.

Сюжет стрічки бере за основу біографію «Американський Прометей» авторства Кая Берда та Мартіна Дж. Шервіна. Вона була видана у середині нульових та отримала Пулітцерівську премію. Роль «батька атомної бомби» виконав Кілліан Мерфі.

«Барбі» / Barbie

Жанр: фентезійна романтична комедія
Дата прем’єри: 20 липня
Де подивитися: кінотеатри

Барбі та Кен були вигнані з казкового Барбіленду через те, що виявились не ідеальними ляльками. Тепер цим двом доведеться шукати щастя у реальному світі, а він, як відомо, зовсім не казка.

Дуже дивно спостерігати поруч на афіші похмуре історичне кіно про творця атомної бомби та легковажну стрічку в рожевих тонах, засновану на культовій ляльці від Mattel. Але в такі от дивні часи живемо. Сценарій писали Грета Гервіг та Ной Баумбах, котрі разом працювали над торішнім «Білим шумом», а головні ролі лощених ляльок виконали Марго Роббі та Раян Гослінг.

«Павутиння» / Cobweb

Жанр: фільм жахів
Дата прем’єри: 20 липня
Де подивитися: кінотеатри

Восьмирічний Пітер постійно чує якийсь дивний стукіт у стінах власної кімнати. Батьки хлопчика не звертають на це уваги й зводять усе на багату уяву дитини. Але Пітер впевнений, що від нього приховують якусь страшну таємницю.

Звісно, у скромного «Павутиння» немає жодних шансів конкурувати з «Оппенгеймером» та «Барбі», але ця робота може викликати зацікавлення у шанувальників горору, а також тих глядачів, що вже втомилися від гучних і нерідко безглуздих блокбастерів. Головні ролі тут виконали Ліззі Каплан та зірка хітових «Хлопаків» Ентоні Старр.

«Вони клонували Тайрона» / They Cloned Tyrone

Жанр: науково-фантастична комедія
Дата прем’єри: 21 липня
Де подивитися: Netflix

Низка жахливих подій об’єднує трійку персонажів, що за інших умов ніколи б не об’єдналися, і наштовхує на слід моторошної урядової змови, пов’язаної із клонуванням людей.

«Вони клонували Тайрона» задумувався як проєкт, що буде віддавати данину поваги стрічкам у жанрі blaxploitation 70-х років. Режисер-дебютант Джуел Тейлор зауважував, що такі фільми, як «Вони живуть» (1988), «День бабака» (1993), «Наполеон Динаміт» (2004) та «Воно» (2014) були також джерелами натхнення під час роботи над цією фантастичною комедією.

«Маєток з привидами» / Haunted Mansion

Жанр: надприродний горор, комедія
Дата прем’єри: 27 липня
Де подивитися: кінотеатри

Мати-одиначка Габбі та її 9-річний син переїжджають у старовинний маєток, розташований у Новому Орлеані. Але згодом вони виявляють, що тут мешкають справжні привиди. Для боротьби з духами налякані герої звертаються по допомогу до колишнього дослідника паранормальних явищ, священика, екстрасенса та професора історії.

«Маєток з привидами» є вже другою екранізацією однойменного атракціону Волта Діснея. Перша, з Едді Мерфі у головній ролі, відбулася два десятиріччя тому та отримала негативну пресу.

«Гра з дияволом» / Sympathy for the Devil

Жанр: психологічний горор, трилер
Дата прем’єри: 27 липня
Де подивитися: кінотеатри

Звичайний водій змушений підкоритися волі таємничого пасажира зі зброєю у руках, котрий обіцяє, що сьогодні чоловік заплатить за усі свої гріхи в минулому. Ця зустріч перетвориться на жахливу нічну подорож з невизначеним пунктом призначення. Можливо, ним стане саме пекло.

Ніколас Кейдж продовжує тішити своїх прихильників скаженими та навіть дещо інфернальними образами, і в цьому, безумовно, важко не помітити певну чарівність.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: