Статті Ігри 04.08.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові ігри серпня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Найцікавіші нові ігри серпня 2023 року

Після липневого затишшя, ігрова індустрія стрімко прокидається. Вже на початку серпня нас чекає один із найочікуваніших релізів цього року та потенційний претендент на звання «Гра року», а до кінця місяця цікавих проєктів на будь-який смак ставатиме тільки більше.

Oceanhorn 2: Knights of the Lost 

Жанр: Action Adventure
Дата: 02 серпня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Серія Oceanhorn намагається копіювати механіки The Legend of Zelda. Перша частина надихалася класичними іграми серії, сиквел вже зазіхнув на Breath of the wild.
Проте гра обмежується лише запозиченням окремих елементів ігроладу (інколи дуже прямолінійно) та загальною атмосферою. Світ гри є унікальним і насправді дуже гарним, а історія хоч і банальна, не повторює події в Гайрулі. Головний герой прибуває на рідний острів в той час, як на нього надає армія роботів.

На противагу пригодам Лінка, герой в Oceanhorn 2 мандрує в компанії різних персонажів, які здебільшого виконують роль додаткового камінця у вирішенні пазлів, хоча інколи можуть допомогти й в бою.

Гра вже виходила на Nintendo Switch та мобільних пристроях і загалом відгуки відносно позитивні. Оцінка критиків зупинилася на позначці 70/100 у версії для Switch.

Ми вже розповідали про гру в нещодавньому матеріалі про клони в ігровій індустрії. Про інші, набагато гірші приклади паразитування на відомих брендах можна ознайомитися клікнувши сюди.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Baldur’s Gate III  

Жанр: RPG
Дата: 03 серпня 
Платформа: PC

Baldur’s Gate III багатьма сприймається як RPG нового покоління. Велика, доросла, багатогранна в усіх сенсах гра, яка може назавжди змінити підхід до створення (і сприйняття) рольових ігор та стати чимось на кшталт The Witcher 3, який досі ставлять у приклад коли мова заходить про пропрацювання сюжету та другорядних квестів. 

Про любов розробників до ведмедів ми всі вже знаємо, а що ще цікавого підготували розробники, ми розкажемо вже після повноцінного релізу.

Гра отримала текстову українську локалізацію, для цього локалізаторам довелося перекласти понад два мільйони слів. Це як двічі перекласти усього Гаррі Поттера і ще трішки.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Atlas Fallen

Жанр: Action Adventure
Дата: 10 серпня 
Платформа: PC,PS5, Xbox Series X|S

Автори Lords of the Fallen та The Surge схоже відійшли від ідеї створення Souls-подібної гри. Їх новий проєкт Atlas Fallen більше нагадує класичний екшн від третьої особи наближений до слешерів.

Акцент гри робиться на чарівній рукавиці, яка підкорює силу піску та має здатність матеріалізувати кілька видів зброї, з яких активними можуть бути лише два. Проте прокачка та велика кількість перків і додаткових здібностей дозволять створити унікального персонажа та підлаштувати його до власних вподобань ведення бою.

Гра вже привертає увагу незвичним сетингом пустельної планети, а якщо розробниками вдасться зробити цікаву бойову систему, фанатам слешерів точно варто звернути увагу на цей проєкт. Також гра матиме кооператив для двох гравців

Moving Out 2

Жанр: Puzzle, Simulation
Дата: 15 серпня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Взявши під контроль справжніх професіоналів по переїзду, гравцям доведеться знаходити різні шляхи та способи безпечно (при можливості) винесення меблів, техніки, та інших речей для їх подальшого безпечного (при можливості) транспортування.

Основні нововведення сиквелу — онлайн режим до трьох гравців, кросплей між платформами також буде.

Fort Solis

Жанр: Adventure
Дата: 22 серпня 
Платформа: PC, PS5, Mac

Джек, інженер на станції на Марсі, відгукується на сигнал тривоги. Прибуваючи на покинутий форт Соліс, розпочинається низка подій, яка може привести до трагічного фіналу. Fort Solis робить акцент на історії у жанрі трилер та дослідженні покинутого клаптика Червоної планети.

У грі взяли участь такі зірки як Трой Бейкер (The Last of Us) та Роджер Кларк (RDR2), тож як мінімум за акторську гру можна бути впевненим.

Immortals of Aveum

Жанр: Action, FPS
Дата: 22 серпня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Immortals of Aveum це новий шутер від ЕА, який під час анонсу викликав чимало запитань. По ігроладним кадрам спочатку складалося враження, що це буде кооперативний PvPvE-екшн, як Destiny чи Anthem. Виявилося, що це виключно сюжетна гра для одного гравця. Ігроладно Immortals of Aveum нагадує Lichdom: Battlemage — фентезійний екшн від першої особи основною зброєю в якій є магія.

На додачу гра має досить високі запити на потужність вашого ПК. В мінімальних вимогах для грання в 1080р/60fps необхідна відеокарта рівня RTX 2080 Super. В рекомендованих, 1440p/60fps, вже значиться RTX 3080Ti.

Blasphemous 2

Жанр: Action, Adventure, Platformer
Дата: 24 серпня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Blasphemous це метроїдванія-платформер який в першу чергу запам’ятався унікальним і дуже похмурим візуальним стилем. Сиквел докорінно нічого не змінює. Нас очікує та сама похмура реальність в якій прокидається головний герой, тільки декорації зміняться і зброя додасться. Класичний сиквел якого багатьом буде достатньо.

Armored Core VI: Fires of Rubicon

Жанр: Action
Дата: 25 серпня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Після революційної, для піджанру Souls-ігор, Elden Ring, FromSofware повертається практично до витоків. Серія Armored Core ніколи не була чимось більшим, за непогану гру категорії В. Епічний анонсуючий трейлер Armored Core VI: Fires of Rubicon та репутація студії перевели гру у категорію найочікуваніших релізів року.

В Fires of Rubicon доведеться створити власний меха-аватар і кожна деталь впливатиме на ігролад. Щобільше, перед кожною місією доведеться витрачати час на брифінг та переналаштовувати нашу бойову одиницю, інакше успішне виконання завдання може бути під загрозою.

Геймплейні кадри обіцяють дуже напружені і надзвичайно динамічні поєдинки, чого й очікуєш від ігор студії.

Strategic Mind: Spirit of Liberty

Жанр: Strategy
Дата: 28 серпня 
Платформа: PC

Strategic Mind: Spirit of Liberty це вже п’ята частина в серії гардкорних історичних покрокових стратегій від українських розробників Starni Games. У Spirit of Liberty автори переносять на екрани події Радянсько-фінської війни 1939–1940 рр. Окрім історично точних подій, також окремо розробники підготували кілька вигаданих кампаній.

Under the Waves

Жанр: Adventure
Дата: 29 серпня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Після розробки відеоігор для Sony, студія Quantic Dream перекваліфікувалася у мультиплатформового розробника та навіть почала видавати відеоігри. Першим проєктом студії, у ролі видавця, стане Under the Waves — сюжетна науково-фантастична пригодницька гра події якої відбуваються в глибинах Північного моря в 1970-х роках. Професійний дайвер Стен щойно пережив трагічну втрату і намагається прийняте нове майбутнє.

Goodbye Volcano High

Жанр: Adventure
Дата: 29 серпня 
Платформа: PC, PS4, PS5

Підлітки намагаються жити своє життя, визначаються з майбутнім та переживають випускний рік у школі. Проте їх доля вже визначена і лишається лише одне питання, як прожити решту виділеного часу? Розробники позиціюють Goodbye Volcano High як гібрид кінематографічної/ритм/інтерактивно-кіношної гри про дорослішання.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Жанр: Puzzle, Platformer
Дата: 31 серпня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Серію Trine полюбили за цікавий підхід до платформингу з миттєвим перемиканням між трьома персонажами, кожний з яких володіє своїми унікальними здібностями. На додачу ігри серії мають кооператив перед одним екраном та яскраву графіку. Після невдалих експериментів в третій частині, розробники повернулися до витоків і пропонують класичний платформинг у фентезійних лаштунках.

В Trine 5: A Clockwork Conspiracy трійка вже знайомих героїв вирушають у нові пригоди у спробі врятувати королівство від армії механічних лицарів.

Гра матиме українську локалізацію.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: