Ігри Ігри 04.05.2024 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові ігри травня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Найцікавіші нові ігри травня 2024 року

Останній місяць весни виявиться багатим на різномаїття ігрових жанрів:  спортивні симулятори, горори, симулятори котика, файтинг та кілька довгоочікуваних портів. Проте особливо задоволеними будуть прихильники стратегій. Про найцікавіші новинки зараз розкажемо у нашій добірці ігрових релізів травня.

Українські ігри

Традиційно згадаємо ігри українських розробників, які вийшли за минулий місяць. На початку квітня в EGS вийшла Adventures of Astronaut Max. Ізометрична рольова гра з покроковими боями. Астронавта Макс переживає кілька пригод сповнений небезпеки та боротьби за життя. Гра має повну українську локалізацію, включно з озвученням.

Twenty-second: Stories of Underground Kharkivквест та візуальна новела про вчителя історія, що переховується у Харківському метро під час бомбардування міста. Усі кошти з продажу гри будуть передані на потреби підрозділу «Кракен».

У Steam вийшла Dragon Ruins від авторів тогорічної Demon Lord Reincarnation. Dragon Ruins це класичний «dungeon crawler» які самі розробники характеризують як «мікрогру для втомлених». Чотири герої об’єднуються задля вбивства дракона. У грі доступно вісім класів, бої проходять автоматично, але для успішного виконання головного квесту героїв потрібно прокачувати та вдягати.

MotoGP 24

Жанр: Racing
Дата: 02 травня  
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch, PS4, Xbox One

Новий випуск щорічного серіалу про мотоперегони. Окрім перегонів в традиційних категоріях MotoGP, Moto2 та Moto3, MotoGP 24 запропонує новаторський ринок пілотів. Тепер дозволений трансфер пілотів між командами — робіть рокірування, щоб змагання стали насправді несподіваними. Окрім цього, щомісяця гравців чекатиме новий чемпіонат LiveGP.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Endless Ocean Luminous

Жанр: Adventure, Simulation
Дата: 02 травня  
Платформа: Switch

Пригодницький симулятор про дослідження глибин світового океану. У грі є понад 500 видів морських істот, включаючи мітичних або вимерлими, наприклад мозазавр. Окрім риб досліджувати доведеться потонулі храми та кораблі. Що б дослідження підводного космосу щоразу було трішки унікальнішим, у грі присутня випадкова генерація глибин під час кожного занурення. І найголовніше, проводити дослідження можна групою до 30 учасників одночасно.

The Bridge Curse 2: The Extrication

Жанр: Adventure, Action, Horror
Дата: 09 травня  
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch, PS4, Xbox One

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Гра в жанрі жахів на виживання від першої особи. На вибір один з чотирьох персонажів, якому доведеться виживати в легендарному Університеті китайської культури Вень Хуа. Основна задача це уникати або протистояти моторошним привидам, вирішувати неординарні головоломки та викрити зловісну змову.

Little Kitty, Big City

Жанр: Adventure, Simulation
Дата: 09 травня  
Платформа: PC, Xbox Series X|S, Switch, Xbox One

Практично симулятор кота в якому доведеться займатися звичними котячими справами: ловити птахів, розмотувати туалетний папір, розкидувати предмети зі столу, плутатися в ногах людей, сидіти на клавіатурі та багато інших цікавих, і не дуже корисних справ. Гра доступна у GamePass.

Homeworld 3

Жанр: Strategy
Дата: 13 травня  
Платформа: PC

Після кількох відкладень довгоочікувана космічна стратегія Homeworld 3 нарешті долітає до гравців. Сюжетно гра є прямим продовженням Homeworld 2, яка виходила у далекому 2003 році. Галактика перебуває у мирі та достатку, проте на горизонті маячить нова загроза. Окрім сюжетної кампанії, у грі буде окремий кооперативний roguelike режим для трьох гравців та класичний PvP. З релізу гра матиме підтримку фанатських модифікацій.

Також розробники оголосили сезон «Першого року», до якого входитиме як безплатний новий контент, так і платні DLC. Власники найдорожчого видання гри зможуть почати грати на три дні раніше.

The Rogue Prince of Persia

Жанр: Adventure, Action, Roguelike
Дата: 14 травня  
Платформа: PC (Early Access)

Цього року серія Prince of Persia переживає маленьке відродження, повертаючись до коріння оригінальних ігор. The Rogue Prince of Persia roguelike, де Принцу доведеться відбити Персію з рук гунів, які піддалися впливу темної шаманської магії. Гра збереже усі основні елементи серії, а саме паркур, систему бою та ігри з часом, проте розвиватиметься поступово перебуваючи в ранньому доступі. Розробляють гру Evil Empire, які були відповідальні за підтримку та розвиток Dead Cells.

Men of War 2

Жанр: Strategy
Дата: 15 травня  
Платформа: PC

Men of War 2 — стратегія в реальному часі в лаштунках Другої світової війни. Три сюжетні кампанії, детальне відтворення ландшафтів місць битв та техніки. Гра даватиме можливість гравцю власноруч скеровувати розвиток історичний військових операцій, таких як «Оверлорд».

Розробкою займається українська студія BestWay, а видають FulqrumGames, які раніше належали 1С, а з 2022 року китайській Tencent. Прочитати наше розслідування про цього видавця та його продаж китайському гіганту можна на сайті. Гра матиме українську локалізацію.

Songs of Conquest

Жанр: Strategy
Дата: 20 травня  
Платформа: PC 

Покрокова стратегія та справжній ідейний спадкоємець Героїв Меча та Магії. Класична покрокова стратегія, де змішалися рольова гра, озброєні сутички та керування володіннями. Створюйте могутні армії, користуйтеся прадавніми чарами та підкоріть віддалені землі, щоби створити імперію, яку оспівуватимуть роками. Songs of Conquest довгий час перебувала у ранньому доступі, але вже встигла зібрати 87% позитивних відгуків у Steam. Гра матиме українську локалізацію.

Synergy

Жанр: Strategy
Дата: 21 травня  
Платформа: PC (Early Access)

Synergy — містобудівна стратегія, в якій людству доведеться виживати на чужій та ворожій планеті. Задля цього доведеться досліджувати світ, аналізувати та експериментувати зі знайденими ресурсами. При цьому не забувати про біологічні та культурні потреби громадян.

Senua’s Saga: Hellblade II

Жанр: Adventure, Action
Дата: 21 травня  
Платформа: PC, Xbox Series X|S (Game Pass)

Після подій першої частини минуло кілька років. Сенуа здається в полон, що б потрапити до Ісландії задля боротьби з вікінгами, які поневолили її народ. Сиквел розвине бойову систему, але залишиться зосередженою саме на сюжетній складовій. Гра матиме українську локалізацію.

MultiVersus

Жанр: Fighting
Дата: 28 травня  
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One

Файтинг з героями Warner Bros./DC повертається вже з повноцінним релізом. Під час бета-тестування гра отримала загалом позитивні відгуки, що для клонів «Super Smash Bros.» є рідкістю. На старті буде доступно 23 персонажі, серед яких Бетмен, Баґс Банні, Ар’я Старк, Шеггі та інші. Грати можна в режимах 2vs2, 1vs1, або ж кожний сам за себе до чотирьох гравців.

Nine Sols

Жанр: Adventure, Action
Дата: 29 травня  
Платформа: PC

Nine Sols — 2D-платформер в декораціях східної мітології та з бойовою системою надиханою Sekiro. Герою потрібно вбити дев’ять грізних правителів задля звільнення королівства.

Також 16 травня на ПК виходить довгоочікуваний порт Ghost of Tsushima Director’s Cut.

System Shock Remastered добереться консолей поточного та минулого покоління 21 травня. Наш огляд гри можна прочитати на сайті.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: