Статті Серіали 01.04.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали квітня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали квітня 2023 року

У квітні Дженніфер Гарнер шукатиме чоловіка, Бетті Джілпін протистоятиме шкідливому штучному інтелекту, Елізабет Олсен візьметься за сокиру, а Річард Медден та Пріянка Чопра спробують згадати минуле. На малих екранах відбуватимуться й інші, не менш дивні та дикі речі. Більш детально про кожну з них — в нашому щомісячному матеріалі.

Нові серіали

«Військовий моряк» / Krigsseileren

Жанр: військова драма
Дата прем’єри: 2 квітня
Де подивитися: Netflix

Дія розгортається на початку Другої світової війни. Двоє норвезьких моряків Альфред і Сігбйорн опинилися на торговельному судні посеред Атлантичного океану, коли почались бойові дії. Герої змушені пройти крізь страшні випробування, щоб вижити.

Основою мінісеріалу стала однойменна стрічка, котра висувалася від Норвегії на цьогорічний «Оскар» в категорії «Найкращий міжнародний художній фільм», але не потрапила у шорт-лист. Вона була поділена на три епізоди довжиною в годину і саме в такому вигляді прем’єрується на Netflix. Це найдорожчий норвезький проєкт, бюджет якого склав 11 мільйонів доларів.

«Сварка» / Beef

Жанр: комедія, драма
Дата прем’єри: 6 квітня
Де подивитися: Netflix

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

На тому ж Netflix на початку місяця виходить комедійна драма «Сварка», де з’ясовувати стосунки будуть невдачливий підрядник та незадоволена власним життям підприємниця. Це протистояння відкриє найтемніші сторони героїв у виконанні Стівена Йона з «Ходячих мерців» та відомої американської стендаперки Алі Вонг.

«Суд присяжних» / Jury Duty

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 7 квітня
Де подивитися: Freevee

Молодий чоловік на ім’я Рональд Гладден став одним з присяжних американського суду. Але він навіть не міг уявити, що усі його колеги — підставні актори, а судовий процес — усього лиш жалюгідна вистава. Вся робота суду ретельно спланована, тож ні про яку справедливість не може бути й мови.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

«Чоловік із Флориди» / Florida Man

Жанр: комедія, драма, кримінал, детектив
Дата прем’єри: 13 квітня
Де подивитися: Netflix

Майк Валентайн — колишній поліціянт, котрий змушений повернутися у рідний штат Флориду, щоб знайти дівчину кримінального авторитета з Філадельфії. Але, на перший погляд, легка справа виявляється напрочуд непростою, що призводить до непередбачуваних наслідків для головного героя.

«Останнє, що він сказав мені» / The Last Thing He Told Me

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 14 квітня
Де подивитися: Apple TV+

Сюжет засновано на однойменному романі Лори Дейв. Ганна, роль якої виконала Дженніфер Гарнер, змушена якось налагодити стосунки зі своєю 16-річною падчеркою Бейлі. Тільки так жінка зможе дізнатися правду про таємниче зникнення власного чоловіка.

«Вейко: Наслідки» / Waco: The Aftermath

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 16 квітня
Де подивитися: Showtime

Продовження мінісеріалу «Вейко», що складався з 6 епізодів та розповідав про трагічні реальні події 1993 року. Тоді відбулася облога маєтку «Маунт-Кармел» агентами ФБР та іншими федеральними службами, які підозрювали членів релігійної секти Гілка Давидова у незаконному зберіганні зброї. Протистояння тривало 51 день, аж поки 19 квітня не спалахнула пожежа, яка призвела до численних жертв.

Як видно з назви, продовження розповість про наслідки тих страшних подій. Зокрема, про теракт в Оклахома-Сіті, коли Тімоті Маквей підірвав будинок місцевого федерального уряду у 1995 році. В результаті вибуху загинуло 168 людей, з них 19 дітей. Терорист Маквей вважав свій вчинок відплатою за катастрофічний штурм «Маунт-Кармел».

«Місис Девіс» / Mrs. Davis

Жанр: наукова фантастика, драма
Дата прем’єри: 20 квітня
Де подивитися: Peacock

Звичайна черниця, сестра Симона, змушена вступити у жорстке протистояння зі штучним інтелектом Місис Девіс. Цей ШІ планує поневолити людство, тож на допомогу Симоні приходить її колишній бойфренд, котрий керується власними причинами знищити Місис Девіс. У ході боротьби з ворогом між головними героями спалахує давно забута пристрасть, що накладе свій відбиток на розвиток подій.

«Зв’язані до смерті» / Dead Ringers

Жанр: психологічний трилер, драма
Дата прем’єри: 21 квітня
Де подивитися: Amazon Prime Video

Рімейк однойменного трилера Девіда Кроненберга, що вийшов на екрани в далекому 1988 році. Подробиць сюжету нової версії наразі небагато. Відомо, що замість близнюків Еліота і Беверлі Мантл у виконанні Джеремі Айронса тут фігуруватимуть близнючки, роль яких виконала Рейчел Вайс.

«Любов і смерть» / Love & Death

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 27 квітня
Де подивитися: НВО Мах

Сюжет цього серіалу заснований на моторошній реальній історії, що відбулася у 80-х роках в містечку Вайтлі, штат Техас. Звичайна домогосподарка Кенді Монтгомері була звинувачена у жорстокому вбивстві своєї найкращої подруги Бетті Гор.

Кенді зарубала нещасну сокирою, а сам злочин було скоєно через ревнощі. Головну роль в проєкті виконала Елізабет Олсен, яка зображує жінку на межі нервового зриву вже вдруге поспіль.

«Цитадель» / Citadel

Жанр: наукова фантастика, шпигунський екшн, драма
Дата прем’єри: 28 квітня
Де подивитися: Amazon Prime Video

А ось і найбільш гучна прем’єра місяця. Окрім того, що до виробництва доклали руку брати Руссо, його бюджет становить 250 мільйонів доларів. Міжнародне шпигунське агентство «Цитадель» ліквідували, а усім його агентам стерли пам’ять. Серед них опинилися Мейсон Кейн та Наді Сінх, котрі живуть новим життям та нічого не пам’ятають зі свого насиченого минулого.

Але в якийсь момент героям стає зрозуміло, що з ними щось не так. Колишні шпигуни об’єднують зусилля у спробі з’ясувати, ким вони були в минулому житті та якими наслідками це обернеться для них зараз. Головні ролі виконали Річард Медден («Вічні») та Пріянка Чопра («Матриця: Воскресіння»).

«Фатальний потяг» / Fatal Attraction

Жанр: еротичний психологічний трилер
Дата прем’єри: 30 квітня
Де подивитися: Paramount+

Другий за місяць рімейк стрічки родом з 80-х. Цього разу за основу було взято однойменний трилер 1987 року з Майклом Дугласом та Гленн Клоуз у головних ролях. В новому проєкті на їхнє місце прийшли Джошуа Джексон та Ліззі Каплан.

За сюжетом Алекс Форрест заводить роман з одруженим юристом Деном Галлагером. Поступово жінка стає одержимою новоспеченим коханцем, але останній не має бажання продовжувати стосунки. Біда в тому, що Алекс не терпить відмов, і це призводить до страшних наслідків.

Продовження серіалів

«Дивовижна місис Мейзел» / The Marvelous Mrs. Maisel

Жанр: комедійна драма
Дата прем’єри: 14 квітня
Де подивитися: Amazon Prime Video
Сезон: 5

Продовження історії Міріам «Мідж» Мейзел, яка після розлучення з чоловіком виявляє в собі талант стендап-коміка та розпочинає успішну кар’єру на цій ниві. П’ятий сезон визнаного критиками надуспішного серіалу, що отримав купу престижних нагород, обіцяє стати останнім.

«Баррі» / Barry

Жанр: чорна комедія, кримінальна драма
Дата прем’єри: 16 квітня
Де подивитися: НВО
Сезон: 4

Ще одне високорейтингове шоу, яке отримало безліч схвальних відгуків та нагород, в тому числі 44 номінації на премію «Еммі». Колись найманий вбивця Баррі Беркмен дійшов висновку, що його справжнє покликання то акторство, а не виконання розправ за контрактом. З тих пір Баррі намагався зробити все можливе, щоб йти назустріч справі свого життя. Але, як відомо, у кілерів пенсії не буває.

«Ззовні» / From

Жанр: наукова фантастика, жахи
Дата прем’єри: 23 квітня
Де подивитися: MGM+
Сезон: 2

Події серіалу відбуваються в невеличкому містечку, розташованому в центральній частині Сполучених Штатів. Усі, хто потрапив сюди, вже не можуть вибратись. На додаток до цього героям, що опинилися в справжній пастці, доведеться зіштовхнутися з таємничими створіннями, які виходять зі своєї схованки із заходом сонця.

«Ласун» / Sweet Tooth

Жанр: пригодницьке фентезі, драма
Дата прем’єри: 27 квітня
Де подивитися: Netflix
Сезон: 2

Світ занепав після жахливої епідемії. Тоді ж почали народжуватися так звані гібриди — немовлята, які являються напівлюдьми і напівтваринами. На таких дітей розпочалося полювання.

В центрі сюжету, створеного за мотивами коміксів Sweet Tooth, опиняються гібрид Ґас та відлюдник Томмі Джепперд. Вони об’єднуються, щоб розпочати власну подорож, яка перетвориться на небезпечну, та разом з тим незабутню пригоду.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: