Статті Серіали 01.01.2024 о 15:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали січня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали січня 2024 року

У січні відзначаємо сплеск активності детективів, зокрема, британських та процедурних драм, котрі є частиною цілих телевізійних франшиз. Також виділяємо дві великі прем’єри — «Володарі неба» від продюсерів Стівена Спілберга та Тома Генкса, а також черговий сезон хітового шоу «Справжній детектив», цього разу з Джоді Фостер в одній з головних ролей. Якщо ви досі не знаєте, що подивитися у поточному місяці — наш традиційний матеріал готовий допомогти з вибором серіалів на будь-який смак.

Нові серіали

«Твоя перша остання брехня» / Fool Me Once

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 1 січня
Реліз: Netflix

Одразу два вбивства спіткали одну сім’ю. Мая Стерн вже змирилася із загибеллю свого чоловіка Джо, але незабаром її сум змінюється сум’яттям, коли останнього виявляють на відеозаписі з камери. Тим часом племінники героїні, Еббі та Деніел, намагаються з’ясувати правду про вбивство своєї матері та помічають, що між обома справами існує певний зв’язок.

Сюжет серіалу заснований на однойменному романі Гарлана Кобена, котрий працював і над створенням екранізації. На відміну від першоджерела, де події розгорталися у США, нині дія відбуватиметься у Великій Британії.

«Брати Сунь» / The Brothers Sun

Жанр: бойовик, чорна комедія
Дата прем’єри: 4 січня
Реліз: Netflix

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Життя середньостатистичного каліфорнійця Брюса Суня перекинулося догори дриґом, коли з Тайбея до Лос-Анджелеса прибуває його старший брат Чарльз. Незабаром Брюс дізнається, що його сім’я належала до місцевих гангстерів, а покійний батько був кримінальним авторитетом. Після вбивства останнього Чарльзу довелося переїхати до США, щоб там захистити брата, який навіть не здогадувався про темні справи власних родичів.

«Ехо» / Echo

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 10 січня
Реліз: Disney+, Hulu

За сюжетом корінна американка з племені Чокто Майя Лопес змушена повернутися до свого рідного міста в Оклахомі після того, як її починає переслідувати Вілсон Фіск. Та чи вдасться героїні примиритися зі своїм минулим та відновити зв’язок з індіанським корінням і власною родиною?

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

«Ехо», черговий серіал Кінематографічного всесвіту Марвел, це спіноф «Соколиного ока», що вийшов на екрани у 2021 році. Окрім Кінгпіна в сюжеті фігуруватиме і його заклятий ворог Метт Мердок, він же Шибайголова у незмінному виконанні Чарлі Кокса. Судячи з трейлера, це буде щось більш жорстке, ніж зазвичай у Марвел.

«Кримінальне минуле» / Criminal Record

Жанр: кримінальний трилер
Дата прем’єри: 10 січня
Реліз: Apple TV+

Двоє блискучих детективів, досвідчений ветеран Деніел Геґарті та амбітний новачок Джун Ленкер, вступають у заочне протистояння через стару не розкриту справу про вбивство. Відбувається це після того, як вони отримують анонімний телефонний дзвінок.

«Третій зайвий» / Ted

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 11 січня
Реліз: Peacock

Події серіалу відбуваються у 1993 році, коли плюшевий ведмедик на ім’я Тед живе у Массачусетсі разом з Джоном Беннеттом та його родиною — батьком Меттом, матір’ю Сьюзен та двоюрідною сестрою Блер.

«Третій зайвий» — приквел повнометражних фільмів з Марком Волбергом 2012 та 2015 років. Режисер фільмів та творець шоу Сет Макфарлейн також повертається до озвучення дурнуватого ведмедя.

«Белґравія: Наступна глава» / Belgravia: The Next Chapter

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 14 січня
Реліз: MGM+

Продовження серіалу «Белґравія» (2020), сюжет якого заснований на однойменному романі Джуліана Феллоуза, що був виданий у 2016-му. Дія відбуватиметься через десятиліття після подій оригінального шоу — у 1871 році. Серіал та роман названі в честь аристократичного району Лондона.

«Месьє Спейд» / Monsieur Spade

Жанр: детектив
Дата прем’єри: 14 січня
Реліз: АМС

На дворі 1963 рік і легендарний детектив Сем Спейд насолоджується своєю пенсією на півдні Франції. На відміну від тих часів, коли він працював приватним детективом у Сан-Франциско, життя Спейда нині тихе і мирне. Та раптом в одному з місцевих монастирів було скоєне вбивство шести черниць, і головному герою доведеться повернутися у гру.

Головну роль Сема Спейда, героя роману Дешила Геммета «Мальтійський сокіл», виконав Клайв Овен.

«Смерть та інші подробиці» / Death and Other Details

Жанр: детектив
Дата прем’єри: 16 січня
Реліз: Hulu

Найцікавіші нові серіали січня 2024 року

Розкішний океанський лайнер. Вбивство. Блискучий детектив Руфус Котворт береться до справи. Серед підозрюваних знаходиться молода жінка на ім’я Імоджен Скотт. Щоб довести свою непричетність до злочину, їй доведеться співпрацювати з детективом, з яким у неї склалися не найкращі стосунки.

Творці десятисерійного шоу Майк Вайс та Гайді Коул Макадамс є великими шанувальниками творчості Агати Крісті. Вони прагнули, цитуємо, «передати атмосферу цих робіт та перенести її стиль у наш сучасний світ». Головний герой у виконанні Менді Патінкіна натхненний легендарними книжними детективами, такими як Еркюль Пуаро, вищезгаданий Сем Спейд, Шерлок Голмс та Філіп Марлоу. Сюжет буде побудований на класичному тропі «вбивство в зачиненій кімнаті».

«Зорро» / Zorro

Жанр: пригодницький екшн
Дата прем’єри: 19 січня
Реліз: Prime Video

Каліфорнія, 1834 рік. Сюди, до Лос-Анджелеса, прибуває юний Дон Дієго де ла Вега, який припиняє навчання в Іспанії, щоб знайти убивць батька та помститися їм. У підсумку герой одягає маску Зорро і кидає виклик могутньому корумпованому губернатору Педро Вікторії.

Сюжет серіалу заснований на легендарному однойменному персонажі, створеному американським письменником Джонстоном Макаллі.

«Гризельда» / Griselda

Жанр: біографічна кримінальна драма
Дата прем’єри: 25 січня
Реліз: Netflix

Історія життя наркобаронки Гризельди Бланко, яка стала однією з перших наркоділків, що побудували свій бізнес на великій контрабанді кокаїну з Колумбії в США. Бланко стала могутнім кримінальним авторитетом у Флориді, зокрема, в Маямі, наприкінці 70-х — початку 80-х років. У злочинному світі вона мала прізвиська «Кокаїнова королева» та «Чорна вдова». Головну роль виконала Софія Вергара, яку не просто розгледіти у тутешньому гримі.

«Володарі всесвіту: Революція» / Masters of the Universe: Revolution

Жанр: анімаційний, супергеройське фентезі
Дата прем’єри: 25 січня
Реліз: Netflix

Супергерой Хі-мен бореться зі злом і всіляко намагається не допустити завоювання планети Етернії ворожим Скелетором. У цій битві відважний герой несподівано отримує нового союзника, який береться допомогти йому у знищенні воїнів зла разом із їхнім ватажком Скелетором. Проте темні сили склали підступний план, тож цього разу протистояння добра і зла набуде особливої принциповості.

Сюжет мультфільму заснований на однойменній серії іграшок Mattel — компанії, яка подарувала світу Барбі. Це продовження нетфліксівського мультсеріалу «Володарі всесвіту: Одкровення», який з’явився у каталозі стримінгу у 2021 році. Розробкою обох проєктів займався Кевін Сміт.

«Володарі неба» / Masters of the Air

Жанр: військова драма
Дата прем’єри: 26 січня
Реліз: Apple TV+

Сюжет цієї військової драми заснований на документальному романі Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany Дональда Л. Міллера (2007), який розповідає про дії 100-ї бомбардувальної групи ВПС США під час Другої світової війни. Це був підрозділ, який отримав назву «Кривава сотня» через великі втрати, понесені ним під час виконання бойових завдань.

Проєкт з бюджетом у 250 мільйонів доларів є своєрідним послідовником «Братів по зброї» (2001) та «Тихого океану» (2010), до створення яких також доклали руку Том Генкс, Стівен Спілберг та Гарі Гоецман у якості продюсерів. Беззаперечно це найцікавіша прем’єра місяця на малих екранах.

«Експати» / Expats

Жанр: драма
Дата прем’єри: 26 січня
Реліз: Prime Video

Історія кількох жінок з різних країн, котрі знайшли новий дім у Гонконгу. Американка Маргарет занепокоєна через складнощі з роботою. Дівчина корейського походження Мерсі намагається почати нове життя, але і тут примудряється опинитися в центрі скандалу. Англійка Гіларі мріє про дитину, австралійка Френні переживає екзистенційну кризу, а місцева світська левиця Олівія зіштовхується з принизливим випробуванням через втрату свого високого соціального статусу.

Проєкт заснований на романі Дженіс Ю.К. Лі «Експатріант» 2016 року, а серед виконавиць головних ролей та продюсерів можна помітити Ніколь Кідман.

Продовження серіалів

«Турист» / The Tourist

Жанр: трилер, драма
Дата прем’єри: 1 січня
Реліз: BBC One
Сезон: 2

Продовження історії Еліота Стенлі, який у першому сезоні прокинувся в австралійській лікарні без найменшого поняття, хто він такий та як тут опинився. Події другого сезону перенесуться в Ірландію.

«Отець Браун» / Father Brown

Жанр: детектив
Дата прем’єри: 5 січня
Реліз: BBC One
Сезон: 11

Найцікавіші нові серіали січня 2024 року

Цей британський детективний телесеріал заснований на оповіданнях Г.К. Честертона. У ньому Марк Вільямс грає римсько-католицького священника, що розкриває злочини в невеличкому містечку післявоєнної Англії. За його зовнішньою незграбністю ховається грайлива дотепність та гострий, як бритва, інтелект.

«Викликайте акушерку» / Call the Midwife

Жанр: драма
Дата прем’єри: 7 січня
Реліз: BBC One
Сезон: 13

Сюжет зосереджений на роботі акушерок і черниць дому Ноннатус у 50-60-х роках. Це місце було частиною Англіканського релігійного ордену. Робітниці займалися медичним обслуговуванням району Поплар, що входить до складу бідного Іст-Енду. Та основна увага приділялася пологам і допомозі новоспеченим матусям у догляді за немовлятами.

«Міс Скарлет і Герцог» / Miss Scarlet & the Duke

Жанр: кримінальна історична драма
Дата прем’єри: 7 січня
Реліз: PBS
Сезон: 4

Події відбуваються у вікторіанському Лондоні. Колись детективка-початківець Еліза Скарлет уклала угоду з бабієм і грубіяном, інспектором Скотланд-Ярду, Вільямом Веллінгтоном на прізвисько «Герцог». Як не дивно, їхня співпраця триває і досі, тож героїв чекають нові розслідування та пригоди.

«Віра» / Vera

Жанр: кримінальна драма, детектив
Дата прем’єри: 7 січня
Реліз: ITV1
Сезон: 13

Найцікавіші нові серіали січня 2024 року

Те саме можна сказати і про розслідування інспекторки Віри Стенгоул, телевізійна історія якої заснована на серії романів Енн Клівз та доходить вже до 13 сезону.

«Ла-Брея» / La Brea

Жанр: науково-фантастична драма
Дата прем’єри: 9 січня
Реліз: NBC
Сезон: 3

Після того, як у центрі Лос-Анджелеса утворилася величезна вирва, що почала поглинати у себе геть усе, життя родини Гаррісів перевернулось догори дриґом. Впродовж двох сезонів герої шукали шлях додому та з’ясовували, що стало причиною таких подій. Тепер на них чекають нові випробування. Третій сезон буде останнім.

«Сонік Прайм» / Sonic Prime

Жанр: анімаційний, пригодницький екшн
Дата прем’єри: 11 січня
Реліз: Netflix
Сезон: 3

Продовження пригод культового персонажа з серії відеоігор Sonic the Hedgehog від Sega.

«Справжній детектив» / True Detective

Жанр: кримінальна драма, детектив, антологія
Дата прем’єри: 14 січня
Реліз: НВО
Сезон: 4

Дія четвертого сезону культового серіалу розгортатиметься у вигаданому місті Енніс на Алясці. Цього разу детективки Ліз Денверс і Еванджелін Наварро у виконанні Джоді Фостер та Калі Рейс розслідуватимуть зникнення восьми чоловіків з дослідницької станції.

Це буде перший сезон без автора проєкту Ніка Піццолатто у якості сценариста чи шоуранера: той обмежився функціями виконавчого продюсера. Вихід на екрани четвертого сезону напевно є найцікавішим продовженням серіалу у січні.

Франшиза «Чикаго» / The Chicago Franchise

Жанр: процедурна драма
Дата прем’єри: 17 січня
Реліз: NBC, Peacock

З 17 січня на телеканалі NBC стартують наступні сезони серіалів «Пожежники Чикаго», «Поліція Чикаго» та «Медики Чикаго», що входять до телевізійної франшизи з геть неочікуваною назвою «Чикаго». Це будуть 12-й, 11-й та 9-й сезони відповідно.

Франшиза «Закон і порядок» / Law & Order

Жанр: процедурна драма
Дата прем’єри: 18 січня
Реліз: NBC

Та сама історія і з франшизою «Закон і порядок», продовження якої виходять наступного дня. Це, власне, 23-й сезон серіалу «Закон і порядок», 25-й — «Закон і порядок: Спеціальний корпус» та 4-й — «Закон і порядок: організована злочинність».

«Дорога додому» / The Way Home

Жанр: драма
Дата прем’єри: 21 січня
Реліз: Hallmark Channel
Сезон: 2

У цій драмі об’єдналися три покоління сильних, вольових та незалежних жінок із сім’ї Лендрі. Вони мають вирушити у повчальну подорож, де зможуть знайти дорогу одна до одної та одночасно винести важливі уроки про минуле своєї родини.

«Кайфтаун» / Hightown 

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 26 січня
Реліз: Starz
Сезон: 3

У третьому сезоні кримінальної драми «Кайфтаун», за словами творців, героїв, на чолі з агенткою Джекі Кіньонес, чекає боротьба з їхніми минулими помилками, а також з новими ворогами. Цей сезон знаменує завершення проєкту, адже буде останнім.

«Ворожнеча» / Feud 

Жанр: антологія, докудрама
Дата прем’єри: 31 січня
Реліз: FX
Сезон: 2

Другий сезон визнаного глядачами і критиками шоу Раяна Мерфі зосередиться на романі з ключем авторства Трумена Капоте та на тому, які наслідки спричинить його сюжет, що взяв за основу життя кількох представників вищого суспільства у Нью-Йорку.

Історія заснована на бестселері Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era Лоуренса Лімера. Режисура цього сезону була довірена Ґасу Ван Сенту, а головну партію світської левиці Бейб Пейлі виконала Наомі Воттс. Окрім неї в проєкті зіграли Даян Лейн, Хлоя Севіньї, Демі Мур та Тріт Вільямс, для якого ця роль стала останньою (раніше про один цікавий фільм за участю актора ми згадували ось тут).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: