Статті Серіали 03.09.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали вересня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали вересня 2023 року

У вересні планується значна кількість спінофів та анімаційного контенту (хоча і не завжди розрахованого на дітей). Загалом місяць обіцяє бути цікавим: маємо чергову низку серіальної продукції, здебільшого продовжень, де кожен може обрати щось підходяще для себе. Щоб вам було зручно це робити, як завжди, презентуємо добірку найцікавішого за поточний місяць.

Нові серіали

«Підкидьок» / The Changeling

Жанр: фентезі, жахи
Дата прем’єри: 8 вересня
Реліз: Apple TV+

Аполлон Кагва тільки починає звикати до свого нового статусу батька, але його дружина Емма поводиться дивно. Відсторонена від дитини, вона спочатку, здається, проявляє ознаки післяпологової депресії, а згодом її стан тільки погіршується. Перш ніж Аполлон встигає чимось зарадити, Емма зникає і ніби розчиняється у повітрі. Так починається подорож героя зачарованим світом у пошуках зниклої дружини

Сюжет серіалу заснований на однойменному романі Віктора Лаваля, який був виданий у 2017 році, після чого отримав позитивні відгуки критиків та декілька престижних нагород.

«Ходячі мерці: Деріл Діксон» / Daryl Dixon

Жанр: драма, зомбі-горор
Дата прем’єри: 10 вересня
Реліз: АМС

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Один з головних героїв оригінального серіалу Деріл Діксон прокидається десь у Франції та не може зрозуміти, що сталося та як він сюди потрапив. Серіал, що складатиметься з шести епізодів, розповість про подорож Деріла по постапокаліптичній Франції, під час якої він спробує знайти шлях додому.

Не встигли глядачі оговтатись після попереднього спінофу «Ходячих», «Мертвого міста», як на екрани виходить вже наступний побічний проєкт в межах нестримного зомбі-всесвіту АМС. Щобільше, у липні, коли перший сезон навіть ще не прем’єрувався, було оголошено про подовження на другий. Ох вже ці серіали про зомбі: такі ж незнищенні, як і самі зомбі.

«Дикі землі» / Wilderness

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 15 вересня
Реліз: Amazon Prime Video

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Лів та Вілл — на перший погляд, щасливе подружжя, яке перебирається з невеличкого провінційного містечка до галасливого Нью-Йорка. Здається, що пару чекає прекрасне сімейне життя. Але коли дівчина дізнається про зраду чоловіка, вона вирішує використати спільну подорож до мальовничих місць для помсти.

«Дикі землі» — екранізація однойменного роману Б. Е. Джонса, що був виданий у 2017 році. Виконавиця головної ролі Дженна Коулман обіцяла глядачам «незвичайну подорож» та «дослідження меж відносин, які проходять неймовірні випробування».  

«Континенталь» / The Continental: From the World of John Wick

Жанр: кримінальна драма, бойовик
Дата прем’єри: 22 вересня
Реліз: Peacock

В альтернативній історії 70-х років молодий Вінстон Скотт стає власником нью-йоркського відділення мережі готелів Continental, послугами яких, як відомо з серії фільмів про Джона Уіка, користуються елітні наймані вбивці.

Серіал є спіноф-приквелом оригінальної квадрології «Джон Уік», а його сюжет досліджуватиме різні варіації реальних історичних подій. Наприклад, вплив американської мафії на економіку США або масові страйки профспілок у Великій Британії, що проходили з листопада 1978 року до лютого 1979-го та отримали назву «Зима невдоволення».

«Несплячі» / Still Up

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 22 вересня
Реліз: Apple TV+

Найкращі друзі Ліза та Денні страждають від безсоння. Щоб якось відволіктися від цієї проблеми, вони протягом ночі проводять телефонні бесіди на різні теми. Поступово герої усвідомлюють, що ці відверті розмови йдуть на користь обом, та ще й відкривають співрозмовника з нових сторін.

«Кастлванія: Ноктюрн» / Castlevania: Nocturne

Жанр: темне фентезі
Дата прем’єри: 28 вересня
Реліз: Netflix

Дія відбувається у 1792 році, під час Французької революції. Ріхтер Бельмонт, нащадок клану мисливців на вампірів, після смерті своєї матері об’єднує зусилля з незвичайною командою колег, щоб запобігти апокаліпсису.

Сюжет цього спінофу мультсеріалу «Кастлванія» (2017—2021) заснований на однойменній серії відеоігор від Konami. Зокрема, на Castlevania: Rondo of Blood (1993) та її прямому продовженні Castlevania: Symphony of the Night (1997).

«Покоління Ві» / Gen V

Жанр: супергеройський екшн, сатира
Дата прем’єри: 29 вересня
Реліз: Amazon Prime Video

Молоді супергерої проходять випробування у спеціальному коледжі для надлюдей, яким керує усім відома компанія Vought International.

Як бачимо, у вересні куди не плюнь, потрапиш на той чи інший спіноф. В цьому випадку «Покоління Ві» є побічним продуктом культового сатиричного серіалу «Хлопаки». Сюжет ґрунтується на однойменній серії коміксів, а точніше — на сюжетній арці випуску We Gotta Go Now (2009) авторства Гарта Енніса та ілюстратора Деріка Робертсона.

Продовження серіалів

«Колесо часу» / The Wheel of Time

Жанр: фентезі
Дата прем’єри: 1 вересня
Реліз: Amazon Prime Video
Сезон: 2

«Колесо часу» це серіал за мотивами однойменного фентезійного циклу романів Роберта Джордана. Дія відбувається у магічному всесвіті, у якому чарівниця Морейн Дамодред перетинається з групою підлітків і виявляє, що один з них може бути реінкарнацією Дракона, якому судилося або врятувати, або знищити світ.

Проєкт знайшов відгук серед багатьох шанувальників жанру фентезі, і ще до виходу другого сезону серіал офіційно подовжили на третій.

«Розчарування» / Disenchantment

Жанр: анімаційний серіал для дорослих
Дата прем’єри: 1 вересня
Реліз: Netflix
Сезон: 3

До свого третього і фінального сезону добирається творіння автора культових «Сімпсонів» та «Футурами» Метта Ґрейнінґа — «Розчарування». Тут йдеться про принцесу Дрімландії на ім’я Бін, котра вирішує взяти долю у свої руки та вирушає у веселу подорож в компанії демона та ельфа. Окрім того, що Бін страждає від алкогольної залежності, на неї та її супутників чекатиме купа випробувань та пригод.

«Влада у нічному місті. Книга IV: Сила» / Power Book IV: Force

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 1 вересня
Реліз: Starz
Сезон: 2

Спіноф «Влади у нічному місті», який зосереджує увагу на персонажі оригінального серіалу Томмі Ігані. Після того, як він втрачає кращого друга та кохання всього свого життя, Томмі перебирається до Чикаго. Але й там йому нема спокою, адже герой виявляється втягнутим у протистояння між найбільшими кримінальними бандами міста.

«Я є Ґрут» / I Am Groot

Жанр: анімаційний серіал
Дата прем’єри: 6 вересня
Реліз: Disney+
Сезон: 2

Серіал про сольні пригоди одного з членів «Вартових Галактики» — дерева з голосом Віна Дизеля на ім’я Ґрут — становить коротенькі оповідки тривалістю у п’ять хвилин кожна.

Постановниця Кірстен Лепор зазначала, що друга збірка короткометражок буде виконана в тому ж дусі, що і минула, і міститиме ідеї, які не увійшли до першого сезону.

«Вірджин-Рівер» / Virgin River

Жанр: драма, мелодрама
Дата прем’єри: 7 вересня
Реліз: Netflix
Сезон: 5

Одного разу Мелінда Монро вирішила переїхати у невеличке містечко Вірджин-Рівер, Північна Каліфорнія, яке здавалося ідеальним місцем, щоб залишити все погане позаду та почати з чистого аркуша. Але згодом героїня усвідомила, що життя тут зовсім не таке просте і спокійне, як здавалося.

Серіал створений за мотивами однойменної серії романів американської письменниці Робін Карр, яка стала ще й виконавчим продюсером телеадаптації. Напередодні виходу п’ятого сезону Netflix повідомив про те, що шоу матиме і шостий.

«Зоряний шлях: Нижні палуби» / Star Trek: Lower Decks

Жанр: анімація, наукова фантастика
Дата прем’єри: 7 вересня
Реліз: Paramount+
Сезон: 4

Отримали продовження і пригоди молодих членів екіпажу зорельота USS «Серітос», завданням якого є налагодження і підтримка контактів з нещодавно виявленими цивілізаціями.

«Нижні палуби» — перший мультсеріал у всесвіті Star Trek з часів проєкту «Зоряний шлях: Анімаційний серіал» (1973—1974).

«Ранкове шоу» / The Morning Show

Жанр: драма
Дата прем’єри: 13 вересня
Реліз: Apple TV+
Сезон: 3

Раптове і дуже скандальне звільнення Мітча Кесслера — ведучого популярного «Ранкового шоу», під яке прокидається вся Америка, вплинуло не тільки на життя і кар’єру його співведучої Алекс Леві, але й на всіх причетних до створення телепередачі, що змінила обличчя американського ТБ.

Новий сезон хіта Apple TV+ стартує 13 вересня. Перед тим було оголошено, що творці цього високорейтингового серіалу з зірковим акторським складом продовжують його на наступний сезон. Також повідомлялося, що виробництво одного епізоду обходиться приблизно у 15 мільйонів доларів.

«Американська історія жаху» / American Horror Story: Delicate

Жанр: антологія жахів
Дата прем’єри: 20 вересня
Реліз: FX
Сезон: 12

Дванадцятий сезон серіалу-антології жахів «Американська історія жахів» із підзаголовком Delicate заснований на книзі Даніель Валентайн Delicate Condition. 

До проєкту повертаються його ветерани Емма Робертс і Закарі Куінто (епізодична роль), а серед нових облич можна відзначити Кім Кардаш’ян та Кару Делевінь. Після того, як у липні вийшов дебютний тизер, журналіст Billboard Кайл Деніс припустив, що новий сезон був натхненний культовим горором «Дитина Розмарі» Романа Поланскі.

«Сексуальна освіта» / Sex Education

Жанр: комедія, підліткова драма
Дата прем’єри: 21 вересня
Реліз: Netflix
Сезон: 4

Беззаперечний хіт Netflix досягає свого четвертого і завершального сезону. У ньому Отіс Мілберн, Ерік Ефірнґ та більшість колишніх учнів Мурдейла пристосовуються до життя в Кавендіському коледжі, а Мейв Вайлі тим часом розпочинає навчання в Університеті Воллеса у США.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: