Огляди Кіно 06.05.2023 о 15:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg

Микита Казимиров

Автор рецензій

Рецензія на фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Історія стосунків між Джеймсом Ганном і кінокоміксами гідна екранізації. Спочатку боси Marvel хотіло розірвати стосунки з режисером через його провокаційні твіти 2009-2010 років. За цей час Ганном встигли зацікавитися в DC — та так сильно, що в підсумку саме він очолив відділ кінокоміксів і зараз будує їх новий кіновсесвіт. На прощання з Marvel він встиг зняти «Вартових Галактики 3». Цією стрічкою Ганн показує усім, що компанія втратить без нього. Яким вийшло це прощання — розповідаємо в рецензії нижче.

5
Оцінка ITC.ua
Плюси: ідеально передана суть Вартових Галактики; смішний і доречний гумор; видатний екшен; фільм просякнутий енергією «тих самих» кінокоміксів, які колись підкорили увесь світ; чудовий саундтрек; моторошний і незвичайний антагоніст
Мінуси: проста зав’язка; деяких персонажів хотілося б бачити на екрані побільше

«Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Жанр супергеройський екшен
Режисер Джеймс Ганн
У ролях Кріс Пратт, Карен Гіллан, Зої Салдана, Бредлі Купер, Він Дізель, Дейв Батіста, Елізабет Дебікі, Пом Клементьєфф, Шон Ганн
Прем’єра кінотеатри
Рік виходу 2023
Сайт IMDb

На початку фільму Вартові Галактики займаються тим, що вони вміють найкраще — байдикують. Пітер Квілл (Кріс Пратт) ніяк не може змиритися з втратою Гамори, через що регулярно напивається. Так могло б і тривати життя Вартових, однак напад Адама Ворлока (Вілл Поултер) все змінює. І тепер герої мають вирушити в небезпечну подорож, щоб врятувати життя свого друга Ракети — а заодно дізнатися подробиці його похмурого минулого.

«Вартові Галактики» завжди виділялися на тлі інших фільмів Marvel. Вони не  прагнули розвивати кіновсесвіт, пропонуючи замість цього сфокусовані історії. Які до того ж завжди були насамперед про стосунки між близькими людьми, а космічний пафос і драма йшли лише фоном. Не варто забувати й про специфічний та «бруднуватий» гумор (усе-таки Ганн працював над фільмами рівня «Муві 43» і «Порно для всієї родини»).

Дивно, що третя частина «Вартових Галактики» зуміла вийти в п’ятій фазі кіновсесвіту Marvel. Адже останні кілька років MCU могла дивувати хіба що з неприємного боку. Раз за разом нам згодовували стерильні фільми, в яких знайомі персонажі займаються не дуже зрозумілими речами. І все це заради просування ідеї мультивсесвіту і розвитку загального кіновсесвіту.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

У нових «Вартових Галактики» зайвої мішури немає. Це знову максимально сфокусована історія про вкрай різних особистостей, які все одно безмежно цінують одне одного. І зроблена вона настільки якісно, що цілком здатна повернути глядачам любов до кінокоміксів Marvel.

Нехай зав’язка фільму проста, вона слугує лише поштовхом до подальших пригод. А ось вони вже максимально різноманітні. Ганн відмовляється від концепції класичного «нудного» космосу, натомість пропонуючи милуватися незвичними локаціями та занурюватися в нестандартні ситуації. Знайшлося тут навіть місце для ненав’язливого відсилання на Among Us.Рецензія на фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Однак захоплення частіше викликатимуть не місцеві краєвиди, а реакція героїв на події Вартові Галактики продовжують залишатися найфактурнішою і найчарівнішою групою супергероїв, у якій приставку «супер» можна використовувати лише з натяжкою.

Іноді вони незграбні, дурні та нахабні, а іноді — відважні, шляхетні та напрочуд глибокі. Кожен персонаж сам по собі дуже приємний, а вже разом вони буквально прогинають зал під себе синергією своєї нескінченної потужності.

Нові «Вартові Галактики» — дуже смішний фільм. І це у хорошому сенсі.

Тут багато дурних і дещо вульгарних жартів, але Ганн настільки грамотно до них підводить і підбирає вдалі контексти, що жодного відторгнення не відчувається. Навіть коли передумови вирішального бою застають одного з персонажів у туалеті, цілісність оповіді не руйнується, а сприйняття фільму не псується.Рецензія на фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

«Вартові Галактики 3» ще й украй драматичний фільм. Ганн змушує щиро співчувати комп’ютерній модельці єнота, що говорить. Але сценарій побудований так, що не співчувати йому неможливо. Звертаючись до простих і зрозумілих почуттів, Ганн через супергеройську історію розповідає про важливість близькості, довіри та підтримки в скрутну хвилину.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Свіженький кінокомікс відзначився одним із найкращих антагоністів у кіновсесвіті Marvel, неймовірно якісним і доречним ліцензованим саундтреком, яскравим і захопливим екшеном.

Одні зі сцен ближче до фіналу взагалі знята одним кадром — і зроблено це так, що її можна вивчати в академіях кіномистецтва. Адже вибудувати тісний екшен, у якому жоден із Вартових не губиться на тлі інших, ще потрібно зуміти. І у Ганна вийшло.Рецензія на фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

У нових «Вартових Галактики» немає помітних мінусів. Це настільки вдало зняте кіно, що жоден елемент тут не зайвий.

Кожен сюжетний поворот, нове відкриття, навіть кожна нова абсурдна сцена лише підводять вас до дивовижної кульмінації. І зворушливого фіналу, під час якого зал кілька разів поспіль вибухав оплесками.Рецензія на фільм «Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Ганн тне залишив зачіпок на продовження. Так, Вартові Галактики ще повернуться, адже в Marvel інакше й бути не може. Але вже без Ганна і, ймовірно, колишньої чарівності.

Адже режисер настільки вдало вхопив і зобразив на екрані цю супергеройську команду, що неможливо уявити когось іншого при роботі з ними. Тому якщо у вас є час, обов’язково підіть в кіно на кінець історії Вартових Галактики. Як то кажуть, ще раз. З почуттям.

Висновок:

Фільмування третіх «Вартових Галактики» для Джеймса Ганна було справою принципу і результат у нього вийшов видатним. Це ідеальне кіно, після якого сильно хочеться, щоб у Ганна та DC все вийшло якнайкраще. В цьому випадку стан сил у сфері кінокоміксів нарешті зміниться


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: