Дописи 08.05.2024 о 12:14 comment views icon

Ноутбук для бізнесу чи широкого загалу користувачів: переваги, особливості, інженерні рішення ASUS ExpertBook B9 OLED

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg

ASUS Business

Корпоративні ноутбуки. Рішення для компаній, SMB, освіти.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Ноутбук для бізнесу чи широкого загалу користувачів: переваги, особливості, інженерні рішення ASUS ExpertBook B9 OLED
ExpertBook B9 OLED з процесором Intel® Core™ i7-1355U

Лептопи бізнес-класу, як-от модельний ряд ASUS ExpertBook завжди були предметом особливої цікавості не лише корпоративних замовників, але й технічно грамотних споживачів. До бізнес-ноутбука висувається набагато більше вимог, аніж до аналогів з-поміж пристроїв для кінцевих споживачів. Тому корпоративний ноутбук — це завжди “ноутбук перфекціоніста”, в якому не лишилось місця для компромісів. За схожого, або співставного оснащення, ASUS ExpertBook буде на крок попереду порівняно зі “звичайними” аналогами. Далі розповімо трішки докладніше про особливості ноутбуків ASUS для бізнесу, а саме:

  • Посилений захист
  • Надійність
  • Апаратне оснащення
  • Дизайн, що вивірений до дрібниць
  • Спеціалізоване ПЗ та функції

Для наочного прикладу розглянемо флагманську модель ExpertBook B9 OLED, оснащену процесором Intel® Core™ i7-1355U, яка заряджена рішеннями ASUS для бізнесу. 

Що таке ASUS ExpertBook?

Модельний ряд ноутбуків ASUS ExpertBook для бізнесу цілковито орієнтований на використання з комерційною метою. Пристроям властива полегшена міцна конструкція, засоби захисту корпоративного класу та визначна автономність. ASUS ExpertBook виробляються на базі процесорів Intel. Модельний ряд містить моделі з діагоналлю 13, 14, 15,6 і 16 дюймів. Переважна більшість пристроїв — класичні ноутбуки, також модельний ряд містить пристрої “2-в-1” з екраном, що відхиляється на 360 градусів як-от ExpertBook B7 Flip.

Наскільки захищені ноутбуки ASUS ExpertBook?

Автентифікація за допомогою сканера відбитків і Windows Hello забезпечують навіть вельми бюджетні пристрої, й комерційні ноутбуки ASUS не є винятком. Однак передбачені додаткові засоби захисту в топових моделях, на кшталт:

  • інфрачервона камера для більш точного розпізнавання користувача, оскільки не залежить від навколишнього освітлення та опрацьовує деталі, що невидимі для людського ока. Використовується для адаптивного блокування пристрою, коли ноутбук автоматично блокується варто лише користувачу зникнути з поля зору камери. У випадку автоматичного розблокування пристрою все відбувається навпаки.
  • NFC, що вбудований у тачпад, забезпечує авторизацію на пристрої одним доторком відповідної картки. Це суттєво спрощує доступ кількох користувачів до пристрою, виключає необхідність запам’ятовувати логіни та паролі.
  • Шторка камери для захисту конфіденційності у всій лінійці ExpertBook. Поціновувачі приватності вподобали це просте та надійне рішення. Хоч атаки зловмисного ПЗ, що спрямовані на отримання доступу до камери, є досить поодиноким явищем, можливість фізичного обмеження використання вебкамери не є зайвою. Звісно, користувачі з манією переслідування завжди можуть додатково заліпити камеру та шторку липкою стрічкою. Бо так ще більш надійно.
  • LAN-microHDMI адаптер, що має власну MAC-адресу. Надзвичайно корисний у випадках, коли корпоративні політики безпеки засновані на прив’язці саме до  MAC-адреси, у той час, коли різноманітні адаптери на зразок USB-C/LAN змінюють унікальний ідентифікатор пристрою.
Адаптер LAN-microHDMI від ASUS
Адаптер LAN-microHDMI від ASUS

Наскільки ASUS ExpertBook надійніші за звичайні ноутбуки?

Те, що ноутбук для бізнесу має більший запас міцності, порівняно зі “звичайними”  аналогами відомо багатьом. Це досягається різноманітними шляхами, але ASUS ExpertBook пройшли відповідне тестування на відповідність військовим стандартам міцності Міноборони США MIL-STD-810. На практиці це означає, що міцний корпус з алюмінієво-магнієвого сплаву витримає падіння з метрової висоти, а клавіатура впорається з негараздами у вигляді розлитої філіжанки з чаєм (без цукру). Додатковий бонус – посилені шарніри, оскільки саме вони зазвичай найбільш потерпають при падінні пристрою.

Чим цікаве оснащення ASUS ExpertBook?

Платформи Intel, що використовуються в моделях ASUS ExpertBook, загалом відповідають популярним конфігураціям лептопів для кінцевих споживачів. Але оскільки це корпоративні пристрої, також передбачені конфігурації ExpertBook B9 з процесорами включно до Intel Core vPro i7, що забезпечує широкий спектр можливостей для віддаленого керування пристроєм та налаштувань безпеки. Сканер відбитків розташовано на клавіші ввімкнення, що є вельми зручним рішенням. Модель обладнана двома портами Thunderbolt 4, що сумісні з новітнім стандартом USB4 з підтримкою заряджання та передачі зображення. Така комбінація відсутня серед аналогів для кінцевих споживачів.

Чим примітний дизайн ASUS ExpertBook B9 OLED?

Мінімальною вагою й компактними розмірами ноутбука в наш час важко когось здивувати. Під визначення “тонкий та легкий” підпадає переважна більшість сучасних лептопів включно з геймерськими. Однак відмінності спливають, варто лише заглибитись у подробиці. ExpertBook B9 з діагоналлю 14 дюймів співставний за розмірами з ASUS Zenbook S 13 OLED, який має схоже оснащення, але діагональ лише 13,3 дюйма й навіть трішки більшу вагу. Перевага досягнута за рахунок використання надзвичайно легкого сплаву магнію та літію. Це також дозволило зробити рамки, що огортають екран, надзвичайно тонкими. Співвідношення екрана до корпусу становить визначні 90%, фактично 14-дюймовий екран встановлено в корпусі 13,3-дюймового ноутбука. Ще одна примітна особливість ASUS ExpertBook B9 – чотири виділені клавіші з можливістю програмування.

Яке корисне ПЗ постачається з ASUS ExpertBook B9 OLED?

Комерційні лептопи ASUS, зокрема й ExpertBook B9, постачаються як з попередньо встановленою ОС Windows 11 Pro, або без інстальованої ОС. З-поміж фірмового ПЗ є кілька інструментів, що варті уваги.

Перший – це утиліта ASUS ExpertWidget, що призначена для налаштування виділених клавіш. Приділивши пару хвилин тюнінгу системи, отримуєте доступ до обраних сайтів, програм чи тек в один дотик.

ExpertBook B9 OLED ExpertWidget
Чотири виділені клавіші з можливістю налаштування

Другий – пакет засобів ASUS Business Manager, що виконує функції, як-от блокування чи обмеження доступу, до картридера чи накопичувачів, видалення файлів без можливості відновлення, зміна логотипа, що відображається під час завантаження системи тощо. Дійсно, є чимало утиліт, що виконують схожі функції і навіть є безкоштовними, однак ПЗ ASUS відповідає усім критеріям надійності, що висуваються до застосунків корпоративного рівня.

Кому й навіщо потрібен ASUS ExpertBook B9 OLED?

Окрім використання в корпоративному середовищі, ASUS ExpertBook B9 OLED цілком задовольняє вимоги мобільних категорій користувачів, що потребують надзвичайно надійного, автономного й портативного мобільного комп’ютера, на який вони можуть покластися у будь-якій ситуації. Адже вага ноутбука усього 990 грамів і товщиною він зі звичайну батарейку АА. 

Програмування, графічний дизайн, консалтинг і текстово-офісні завдання, що виконуються будь-де та будь-коли й без жодних компромісів – саме те, для чого призначений ASUS ExpertBook B9 OLED Сучасні ігри, тривимірне моделювання, обробка відео – те, з чим цей лептоп не впорається, але без проблем впораються інші моделі з розмаїтого портфоліо мобільних комп’ютерів ASUS.

Якщо вас зацікавив ExpertBook B9 OLED, то більш докладно дізнайтесь про нього за посиланням.  

Ми ж у майбутньому плануємо ще розповісти про особливості лінійки ExpertBook, окремі моделі та незвичайні рішення. Тож, якщо є питання й потрібно більше інформації про наші пристрої — пишіть у коментарях, і вони стануть основою наших майбутніх тем. 

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: