Новини Новини 20.05.2022 о 12:28 comment views icon

Business Insider розповів, що SpaceX виплатила $250 тис. стюардесі для приховування сексуальних домагань Ілона Маска. Той віджартувався, сказавши, що «нарешті з’явився привід для Elongate»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Як повідомляє ресурс Business Insider, компанія SpaceX заплатила стюардесі $250 тис., щоб вона не розголошувала і не подавала до суду після того, як Ілон Маск нібито зробив їй пропозицію сексуального характеру.

За словами однієї з подруг ймовірної жертви, вона працювала членом екіпажу корпоративного рейсу SpaceX. Стюардеса розповіла, що під час одного з польотів Маск попросив її зробити повний масаж тіла у його кімнаті. Як повідомляється, це не було чимось незвичайним, і SpaceX спонукала стюардесу отримати ліцензію масажиста. Під час масажу Маск нібито зняв простирадло, що закривало нижню половину його тіла, продемонструвавши їй свій ерегований член. Повідомляється, що, погладжуючи їй ногу, він запропонував стюардесі купити коня, якщо вона «зробить більше» (зазначається, що вона їздить верхи). За словами подруги, співробітниця відмовилася надавати Маску послуги сексуального характеру, а після польоту була «дуже засмучена». Надалі SpaceX скоротила кількість змін, що стюардеса сприйняла як знак відплати. Сам інцидент нібито стався наприкінці 2016 року.

Зазначається, що у 2018 році співробітниця подала скаргу до відділу кадрів SpaceX, заявивши, що її кар’єра в компанії постраждала через її відмову. Компанія передала скаргу посереднику, а не суду або арбітру, і підписала зі стюардесою угоду про звільнення з виплатою компенсації в розмірі $250 тис. За умовами угоди, їй заборонялося говорити щось погане про Маска або його компанії, включаючи SpaceX і Tesla, а також про факт отримання виплати.

Подруга стюардеси не підписувала угоду про нерозголошення та не консультувалася з нею перед тим, як передати цю історію у ЗМІ. За її словами, ймовірна жертва відмовилася від коментарів. Саму історію вона розповіла подрузі незабаром після інциденту. Імена стюардеси та її подруги у публікації не називаються.

Сам Ілон Маск заявив, що в цій історії «набагато більше» і назвав її політично мотивованою дією. Декількома днями раніше він висловився в Twitter: «політичні атаки на мене різко загостряться в найближчі місяці», а сам він стане жертвою «кампанії брудних хитрощів».Також бізнесмен віджартувався, сказавши, що «нарешті з’явився привід для використання назви Elongate» (відсилання до назви Bendgate, яке після історії з iPhone 6, які могли згинатися через недостатньо міцну конструкцію, стала номінальною для різного роду скандалів).

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

За словами редактора Business Insider, твіти Маска були опубліковані незабаром після того, як видання звернулося за коментарями. Тим самим у нього склалося враження, що Маск намагався випередити вихід публікації, змушуючи людей не вірити звинуваченням. У виданні кажуть, що він попросив більше часу для відповіді, але так і не надав її після продовження терміну.

Маск сказав виданню таке:

«Якби я був схильний до сексуальних домагань, навряд чи це було б вперше за всю мою 30-річну кар’єру, коли про це стало відомо».

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Також Маск зробив публікацію у Twitter, стверджуючи, що «ці дикі звинувачення зовсім не відповідають дійсності».

«Напади на мене слід розглядати через політичну призму — це їхній стандартний (негідний) сценарій», — додав Маск.

Проте співробітники SpaceX і Tesla раніше заявляли, що в обох компаніях, які очолює Маск, існує культура сексуальних домагань. Один зі співробітників SpaceX сказав, що компанія не зробила значних дій після повідомлень про домагання з боку колег. Tesla зіткнулася з численними судовими позовами через те, що її відділ кадрів не зміг захистити робітників, яких «об’єктивували, загрожували, торкалися та робили пропозиції у заводському цеху». Один із працівників сказав, що твіти Маска, які іноді містять сексуальні натяки, допомагають подати приклад того, як поводяться співробітники.

Twitter звинуватив Ілона Маска у порушенні угоди NDA та розголошенні конфіденційної інформації

Джерело: The Verge, CNBC

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: