Новини Софт 16.05.2022 о 12:17 comment views icon

Twitter звинуватив Ілона Маска у порушенні угоди NDA та розголошенні конфіденційної інформації

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Кілька тижнів тому Ілон Маск заявив про покупку Twitter за $44 млрд. Мільярдер стверджував, що збирається гарантувати свободу слова в соціальній мережі та обіцяв боротися зі спамом та фейковими обліковими записами. Наприкінці минулого тижня Маск зупинив угоду через сумніви, що дані про трафік Twitter несправжні. Вартість платформи одразу ж впала на фондовому ринку.

Мільярдер заявив, що необхідно знати точну частку ботів або фейкових облікових записів, які існують серед 229 мільйонів щоденних користувачів Twitter. Сумніви Маска породили фінансові потрясіння, а сам Twitter звинуватив його у порушенні угоди шляхом розкриття можливих конфіденційних даних.

Генеральний директор Tesla показав, що система, яка використовується платформою для визначення підроблених користувачів, що населяють соціальну мережу, не дуже надійна.

Маска звинувачували в маніпулюванні ринком, коли він висловлювався за чи проти криптовалют, викликаючи зміни їх цін, і тепер вважається, що він застосовує одну зі своїх хитрощів, щоб збити ціну соцмережі. Його останній крок — наголосити, що не менше 90% активних користувачів соціальної мережі — боти чи фальшиві акаунти. І це відвертає від платформи. По суті, якщо Маск має рацію, це перетворює Twitter на інструмент для реклами та маніпулювання громадською думкою, а не майданчик для свободи вираження думок.

Курс QA.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Щоб підкріпити свою ідею про перебільшену частку ботів у Твіттері, Маск послався на той факт, що найпопулярніший твіт на платформі отримав кількість лайків менше ніж 2% реальних активних користувачів за день. Експерти Волл-стріт вважають, що Ілон Маск наполягає на перегляді ціни соціальної мережі, яка цілком може бути набагато нижчою за $44 млрд. Чим нижче акції Twitter на фондовому ринку, тим краще буде переговорна позиція Маска, який зможе претендувати на більш доступну вартість соцмережі.

Водночас мільярдер звинуватив алгоритм Twitter, який, на його думку, маніпулює користувачами. Йому відповів автор соцмережі Джек Дорсі, пояснивши, як працює рекомендаційна система Twitter.

Маск після відповіді відмовився від свого коментаря, заявивши, що не натякає на злий умисел в алгоритмі.

Курс QA.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

«Я вважаю, що він намагається вгадати, що ви, можливо, захочете прочитати, і при цьому ненавмисно маніпулює/підсилює ваші точки зору, а ви не розумієте, що це відбувається».

Ілон Маск

«Він може зробити все гірше»: Білл Гейтс прокоментував купівлю Twitter Ілоном Маском

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: