Новини Софт 09.02.2024 о 13:50 comment views icon

Google Assistant тепер працює на базі Gemini — поки лише для мобільних пристроїв

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Google Assistant тепер працює на базі Gemini — поки лише для мобільних пристроїв

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Торік Google додала свою останню велику мовну модель в чатбот Bard (і навіть планує його відповідно перейменувати), а нині інтегрує Gemini у свого віртуального помічника.

Оновлений Google Assistant, як повідомляється, розумітиме текст, зображення та звук. Можна, до прикладу, завантажити фото рослини й помічник надасть рекомендації щодо її догляду тощо.

Викликати його можна як і раніше — за допомогою натискання клавіші живлення чи запиту «Hey Google» (залежно від пристрою).

«Ви можете створити підпис на основі згенерованого зображення чи дізнатись додаткову інформацію про статтю, яку читаєте», — каже Сіссі Сяо, віцепрезидент Google Assistant

Як і Bard, Assistant може генерувати текст чи зображення на запит. Водночас у налаштуваннях генеративні функції можна з легкістю вимкнути й повернутись до старої версії помічника.

Безплатний помічник на базі Gemini використовує менш потужну Gemini Pro, тоді як Gemini Ultra доступна у передплаті Gemini Advanced, яка є частиною нової передплати Google One AI Premium за ціною $20 на місяць. Тариф надає 2 ТБ пам’яті, а в найближчому майбутньому — функції Gemini у Gmail, Google Docs, Google Slides, Google Sheets тощо.

Google Assistant на базі Gemini доступний англійською мовою відсьогодні в США, і з наступного тижня пошириться на деякі інші країни.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Раніше Google видалила 17 функцій з Assistant — щоб зосередитись на «якості та надійності» програми.

Джерело: Techcrunch

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: