Новини Україна 19.10.2022 о 12:19 comment views icon

Ілон Маск: SpaceX втрачає близько 20 мільйонів доларів щомісяця, надаючи свій супутниковий інтернет-сервіс Starlink в Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

SpaceX не отримує жодних грошей від Міністерства оборони США за надання послуги супутникового інтернету Starlink в Україні, а термінали оплачують декілька інших країн, організацій та меценатів, заявляє Ілон Маск.

На підтримку інтернет-сервісу Starlink в Україні SpaceX витрачає близько 20 мільйонів доларів щомісяця. Компанія не отримує жодних грошей від Міністерства оборони США за надання послуги, “але ми продовжимо це робити”, – сказав Маск у відповідь користувачу Twitter.

Ще у вересні SpaceX відправила листа до Пентагона, в якому стверджувала, що більше не може фінансувати сервіс Starlink в Україні, як раніше, а тому просить військове відомство взяти витрати на себе. За даними Ілона Маска, більшу частину видатків фінансує його компанія і “операція вже обійшлася SpaceX у $80 млн, і до кінця року перевищить $100 млн”.

Новина про лист з’явилася на тлі пропозиції Маска припинити війну шляхом передачі Криму росії та нейтралітету України, що викликало різку критику. Можливо шквал негативу і змусив Маска передумати: на вихідних мільярдер опублікував нове повідомлення у Twitter, у якому стверджує, що його компанія й надалі фінансуватиме роботу Starlink в Україні.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

На сьогодні у розпорядженні України є 20 000 терміналів Starlink, рівномірно наданих USAID, Польщею, Європейським Союзом та приватними компаніями. Це ключовий засіб зв’язку, яким користуються ЗСУ у районах, де немає стільникового зв’язку.

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: