Новини WTF 06.11.2023 о 10:28 comment views icon

Індійські політтехнологи взяли на озброєння штучний інтелект. Все почалося з мемної пісні про прем’єр-міністра Моді

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Індійські політтехнологи взяли на озброєння штучний інтелект. Все почалося з мемної пісні про прем’єр-міністра Моді

Ролик в Instagram, на якому прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді «співає» хіт Боллівуду став вірусним. Спів супроводжується зображенням Моді, який сидить, схрестивши ноги, і бренькає на гітарі.

Відео створив @ai_whizwires за допомогою штучного інтелекту, в нього понад 3,4 млн переглядів, передає Rest of the World.Індійські політтехнологи взяли на озброєння штучний інтелект. Все почалося з мемної пісні про прем'єр-міністра Моді

Поява безплатних інструментів для клонування голосу зі штучним інтелектом дала змогу індійським мем-сторінкам, подібним до цієї, змішувати політику з розвагами та тролінгом, привертаючи більше уваги та залучаючи більше людей. За останні кілька тижнів цифровий голос Моді використовувався для відеороликів не лише на хінді, але й на південноіндійських мовах, таких як тамільська, телугу і каннада, залучаючи аудиторію в регіонах, де хінді не є поширеною мовою.

Але ці відеоролики, хоч і виглядають безтурботними, слугують політичним цілям в Індії, країні з 22 офіційними мовами. Промови Моді на хінді часто можуть бути недоступними для широких верств населення, які не розуміють цієї мови, але клонування голосу може допомогти зробити кампанії доступними, розповів політтехнолог Сагар Вішной. За його словами, клонування голосу за допомогою ШІ може подолати мовний бар’єр в Індії, особливо мовний розрив між північчю і півднем.

ШІ може змінити правила гри на виборах 2024 року.

Очікується, що вибори в Індії 2024 року стануть найбільшими у світі, в них візьмуть участь близько 1 мільярда виборців. Попередні вибори забезпечили свідків грандіозними політичними спектаклями, як-от 3D-голограми та активні рекламні кампанії в соціальних мережах — очікується, що наступного року ШІ відіграватиме значну роль у впливі на політичні рішення.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

У лінгвістично різноманітних регіонах Індії партію Моді часто звинувачують у нав’язуванні гінді як домінантної мови. «Тож це може бути корисно [для Моді], щоб завоювати серця тих, хто не говорить гінді, тому що тепер вони чують його — і [він] може бути більш привабливим для людей, які розмовляють іншими індійськими мовами», — Штефан Генріх, співзасновник віртуальної музичної студії Mayk.it зі штучним інтелектом. Mayk.it керує Covers AI, популярним американським інструментом голосового клонування, який використовувався для створення багатьох мемів про Моді. Kits.io та Audiolab — інші інструменти голосового клонування, популярні серед творців мемів.

Covers AI пропонує доступ до голосових моделей 15 світових політиків, включаючи Дональда Трампа, Джо Байдена, Нарендру Моді та Жаїра Болсонару. Користувачі можуть створювати лише одну безплатну пісню на тиждень. Мільйони людей слухають зацифрований голос Моді, і цей тренд мемів про штучний інтелект став не лише джерелом розваг, але й підкреслив невикористаний політичний потенціал. «Тож це, по суті, велика кампанія Modi, велика кампанія «Любіть Моді»», — пожартував Генріх.

Серед сміху та вірусного контенту формується майбутнє політичної комунікації. Дівідендра Сінгх Джадун, відомий як The Indian Deepfaker, використовує клонування голосу, щоб донести «персоналізовані повідомлення» до партійних працівників на місцях для майбутніх виборів до асамблеї в Раджастхані. Джадун працює над голосовою моделлю зі штучним інтелектом, яка надсилає персоналізовані голосові нотатки у WhatsApp голосами політиків. «Як тільки ви називаєте потенційний електорат на ім’я, він розуміє, що «політик знає мене» — він буде лояльним чи не назавжди, йому більше нічого не потрібно».

За словами Джадуна, головний міністр штату Раджастан Ашок Гехлот дозволив компанії Polymath Solutions, що займається синтетичними медіа, клонувати його голос. Наразі він займається попередньою обробкою голосових даних Гехлота й очікує, що продукт буде запущено через місяць. Polymath Solutions пропонує персоналізовані повідомлення та голосовий переклад у режимі реального часу за допомогою продуктів штучного інтелекту багатьом політикам.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: