Новини Технології 27.04.2022 о 17:49 comment views icon

Intel допоможе DARPA пришвидшити розробку автономних бойових всюдиходів — створить нові платформи для моделювання

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

В рамках програми DARPA RACER Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів США (DARPA) створить автономні бойові всюдиходи, здатні пересуватися складною місцевістю самостійно так само швидко, як з людиною-водієм. У цьому йому допоможе Intel. Компанія розробить нові платформи для моделювання.

Метою проєкт Robotic Autonomy in Complex Environments with Resiliency — Simulation (RACER-Sim) є створення комп’ютерних моделей, що імітують бездоріжжя, по якому їздитимуть поки що віртуальні бойові машини. Intel Labs працюватиме з Центром комп’ютерного зору в Барселоні та Техаським університетом в Остіні для створення інструментів симуляцій.

«Ми зібрали команду відомих експертів з Центру комп’ютерного зору та Техаського університету в Остіні з метою створення універсальної та відкритої платформи для прискорення прогресу в області позашляхових наземних роботів для всіх типів середовищ та умов», — йдеться в повідомленні Intel Autonomous Agents Lab.

Розробка автономних бойових машин, які можуть їздити бездоріжжям, по пагорбах та інших типах місцевості, є складним завданням. Традиційні датчики LIDAR та камери призначені для передбачуваних умов, таких як дороги та автомагістралі. Автономні позашляховики призначені для складніших умов.

Протягом наступних двох років Intel працюватиме над прискоренням процесу проєктування бойових всюдиходів. На першому етапі будуть створені нові платформи для моделювання та інструменти для створення карт, які можуть імітувати бездоріжжя. На другому етапі Intel впровадить нові алгоритми, що дозволить скоротити витрати та час.

Платформа моделювання Intel Labs дозволить налаштовувати майбутні карти, включаючи створення величезних нових середовищ, що охоплюють понад 160 000 км2, всього у кілька кліків.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Пентагон багато років працює над автономними технологіями для збройних сил США, включаючи безпілотні підводні судна, безпілотні винищувачі тощо.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: