Новини Пристрої 17.05.2022 о 17:50 comment views icon

Кіберполіція викрила 28-річного сумчанина, що зламував акаунти користувачів соцмереж та привласнював гроші за схемою «друг просить у борг»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Кіберполіція відзвітувала про затримання 28-річного жителя Сумщини, що несанкціоновано отримував доступ до профілів користувачів соцмереж, а потім, використовуючи чужі дані, обманював та обкрадав інших за схемою «друг просить у борг». Протиправну діяльність зловмисника викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчим відділом Оболонського управління поліції Києва.

  • Зловмисник через тематичні канали скуповував скомпрометовані облікові дані до електронних скриньок. Далі чоловік відновлював доступ до акаунтів соцмереж, авторизувався і розсилав повідомлення друзям зламаних користувачів із проханням про позику.
  • За попередніми даними, фігурант несанкціоновано втрутився до 30 акаунтів. За схемою «друг просить у борг» чоловік ошукав близько 50 громадян. Загальна сума збитків сягає 200 тисяч гривень.
  • В оселі правопорушника працівники поліції провели обшуки та вилучили  мобільні телефони, SIM-карти та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.
  • Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.
  • Процесуальне керівництво здійснює Оболонська окружна прокуратура Києва.

Кіберполіція нагадує громадянам, аби інтернет-сторінки та персональні дані не потрапили до рук шахраїв, необхідно встановлювати складні паролі, різні для кожного облікового запису та обов’язково налаштувати двофакторну автентифікацію для власного облікового запису.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: