Новини Пристрої 28.09.2023 о 16:03 comment views icon

Meta показала нові окуляри Ray-Ban за $299 — дві камери, п’ять мікрофонів і підтримка прямих трансляцій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Meta показала нові окуляри Ray-Ban за $299 — дві камери, п’ять мікрофонів і підтримка прямих трансляцій

Meta анонсувала розумні окуляри з довгою назвою Ray-Ban Meta Smart Glasses. Хоча раніше такий пристрій фігурував під назвою Ray-Ban Stories. Новинка має дві цілі. По-перше, розумні окуляри мають замінити навушники. По-друге, пристрій повинен виконувати роль камери.

У Ray-Ban Meta Smart Glasses реалізована персональна аудіосистема, як в Amazon Echo Frames і серії Bose Tempo. Вона дозволяє відтворювати музику, яку чує лише сам користувач. У розумних окулярах нового покоління Meta допрацювала систему захоплення звуку. Так, у Ray-Ban Stories був доступний лише один мікрофон, який погано працював у галасливому середовищі або у вітряну погоду. У випадку Ray-Ban Meta Smart Glasses доступно вже 5 мікрофонів, у тому числі один на переніссі, що має зробити дзвінки та голосові команди набагато якіснішими.

Розумні окуляри мають невеликі об’єктиви камер з обох боків дужки. Камери знімають 12-мегапіксельні фотографії та відео 1080p тривалістю до 30 секунд. Вбудованої пам’яті на 32 ГБ достатньо для зберігання до 500 фото чи 100 роликів. Відзняті матеріали синхронізуються через застосунок Meta View, і за бажання ними можна поділитися на численних платформах Meta. Також можна почати пряму трансляцію у Facebook або Instagram всього парою натискань на дужку. Під час записування навколо об’єктива блимає біле світло, вказуючи на процес знімання.

Загалом розумні окуляри позиціюються як інструмент для творчості, завдяки якому користувач може готувати, грати на барабанах або виконувати будь-які роботи двома руками, продовжуючи запис. Раніше також говорилося, що окуляри дозволять глядачам навіть розмовляти з користувачем під час трансляції, але зараз компанія не згадала про цю можливість.

В окулярах застосовується процесор Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1 та батарея, яка має забезпечувати працездатність протягом 4-6 годин активного використання. Футляр, що входить в комплект, дозволяє зарядити розумні окуляри ще 8 разів. А коли батарея повністю розрядиться, пристрій продовжить служити як звичайні окуляри.

Meta показала новые очки Ray-Ban за $299 – две камеры, пять микрофонов и поддержка прямых трансляций

Meta також оновила зовнішній вигляд окулярів. Компанія спільно з Ray-Ban створили розумні окуляри у кількох нових кольорах, а також з кількома варіантами лінз. І крім класичного стилю Wayfarer тепер пропонується більш округлий варіант під назвою Headliner.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Розумні окуляри Ray-Ban Meta Smart Glasses вже доступні для попереднього замовлення за ціною від $299, а їх фактичний продаж розпочнеться 17 жовтня.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: