Новини Україна 26.12.2022 о 18:16 comment views icon

Мінцифри повідомило про передачу 5 000 планшетів iPad для українських школярів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Міністерство цифрової трансформації України спільно з ASBISc Enterprises анонсувало нову масштабну ініціативу, завдяки якій 12 шкіл отримають 5000 планшетів Apple iPad.

Оновлено [28 грудня 14:50]: В АСБІС-Україна уточнили, що ці 5 000 Apple iPad будуть розподілені серед 12 навчальних закладів відповідно до переліку, який був наданий Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України. Зокрема, це навчальні заклади Київської, Харківської, Миколаївської, Чернігівської тощо областей.

Загалом на допомогу очікують учні близько 350 шкіл, частково або повністю зруйнованих внаслідок повномасштабного вторгнення. Автори ініціативи закликають «донорів» долучатися до проєкту, щоб забезпечити освітні потреби діток в Україні, які втратили можливість навчатися.

Ця ініціатива насамперед спрямована на підтримку учнів, школи яких були зруйновані через російську агресію. Судячи з тексту офіційної заяви, ці iPad допоможуть відновити освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання.

“Сотні шкіл пошкоджені або зруйновані через обстріли росіян. Діти не можуть навчатися у звичайному форматі. Планшети допоможуть школярам здобувати нові знання. А також — підвищувати їхню цифрову грамотність”

із заяви Мінцифри

Техніку вже почали передавати школам —  у пʼятницю (23.12) 451 школяр у Бучанському районі Київської області вже отримав пристрої з комплектом навчальних програм. Вони були передані громадською організацією «СЕВЕН ФІЛДС» на баланс школи.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Також зазначається, що українські вчителі пройшли навчання від сертифікованих тренерів Apple, яке допоможе інтегрувати нове обладнання в навчальний процес.

На жаль, деталей щодо цього проєкту обмаль — не вказуються ні точні моделі, ні те, яким саме чином була отримана техніка — як благодійна допомога чи закупівлю оплатили з державного бюджету. Другий варіант менш ймовірний, але офіційного підтвердження наразі немає. В Мінцифри лише зазначають, що реалізації цієї ініціативи посприяти партнери — офіційний дистриб’ютор ASBIS, Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Міністерство освіти і науки України та НГО «7Fields».

Можна пригадати, що минулого року в межах ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» Мінцифри та МОН закупили 61 628 комп’ютерів для українських вчителів — тоді повідомлялося, що відомствам вдалося заощадити понад 100 млн грн. Окрім того, Google в межах однієї зі своїх благодійних ініціатив передав українським вчителям 50 тис. хромбуків.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: