Новини Пристрої 05.10.2022 о 18:37 comment views icon

Google передасть українським вчителям не 43 тис. хромбуків, а 50 тис. (вони вже почали надходити), а також відкриє 250 університетам і коледжам доступ до преміальних функцій Google Workspace for Education на пів року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Google зробив приємний подарунок освітянам України до Всесвітнього дня вчителя, який відзначається 5 жовтня: американський технологічний гігант збільшує допомогу за наявними програми — обсяг ноутбуків Chromebook збільшують з початкових 43 тис. до 50 тис. — та запускає кілька нових ініціатив.

Chromebook для шкіл

У травні Google в межах однієї з благодійних ініціатив пообіцяла за власні кошти закупити та надіслати 43 тис. ноутбуків Chromebook для українських викладачів, щоб вони могли продовжувати спілкуватися та співпрацювати зі своїми учнями, де б вони зараз не знаходилися. Відтоді виклики для багатьох вчителів стали ще відчутнішими, цей навчальний рік розпочався з того, що понад 40% українських шкіл проводили онлайн-заняття для все більшої кількості тимчасово переміщених та травмованих дітей. Зважаючи на це, Google збільшує обсяг допомоги — замість 43 тис. хромбуків українські освітяни отримають 50 тис. Власне, ці лептопи вже почали надходити — першими їх отримали освітяни Дніпровщини, а найближчими тижнями їх розповсюдять по всій країні.

Google Workspace for Education для закладів вищої освіти та студентів

Google надав 250 університетам і коледжам шість місяців безплатного доступу до преміальних функцій Google Workspace for Education Google передасть українським вчителям не 43 тис. хромбуків, а 50 тис. (вони вже почали надходити), а також відкриє 250 університетам і коледжам доступ до преміальних функцій Google Workspace for Education на пів рокуGoogle передасть українським вчителям не 43 тис. хромбуків, а 50 тис. (вони вже почали надходити), а також відкриє 250 університетам і коледжам доступ до преміальних функцій Google Workspace for Education на пів рокуЦе пакет спеціалізованого хмарного програмного забезпечення, інструментів для спільної роботи та дистанційного навчання від компанії Google.. Ці функції підтримують онлайн-навчання у закладах вищої освіти, дозволяючи університетам проводити зустрічі для до 250 студентів і записувати їх на Диск.

Підтримка вчителів України

IT-гігант через свій благодійний підрозділ Google.org виділить ЮНЕСКО 1,2 мільйона євро, щоб допомогти 50 тис. вчителям в Україні здобути психосоціальні навички для підтримки психічного здоров’я їхніх учнів. Ця допомога є частиною загальної підтримки, наданою Google.org і співробітниками Google у розмірі понад 40 мільйонів доларів США грошової допомоги та 5 000 000 доларів у вигляді пожертв для гуманітарних проєктів.

Курси підвищення кваліфікації

Щоб допомогти українським вчителям адаптуватися до проведення уроків виключно онлайн, Google співпрацює з місцевими організаціями, щоб провести навчання за допомогою серії семінарів і онлайн-матеріалів, зокрема Google Workspace for Education. Нещодавно компанія збільшила кількість місць за програмою — до червня 2023 року навчання пройдуть не 50 000, а 200 000 вчителів.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: