Новини Технології 17.11.2022 о 18:42 comment views icon

Notion AI — нова функція сервісу для нотаток, що самостійно пише блоги, електронні листи та вірші

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Програма для нотаток Notion починає тестувати нову ШІ-функцію, яка писатиме будь-які тексти за вас.

Нині існує чимало інструментів для створення тексту на основі штучного інтелекту, таких як Grammarly, Jasper і новий Wordcraft від Google, і всі вони швидко вдосконалюються завдяки великим мовним моделям. Ці моделі надають програмному забезпеченню набагато більше контексту, щоб вони могли розуміти речення та абзаци, а не окремі слова, що робить їх кращими як для розуміння, так і для написання будь-якого тексту.

Notion AI не створить допис для блогу, який можна одразу публікувати, але допоможе написати чорновий варіант, який надалі можна вдосконалити. Функція перебуває на стадії тестування, і це не стільки новий продукт, скільки його приватна версія: компанія планує розгортати Notion AI повільно й обережно, але хоче надати доступ користувачам до неї вже зараз.

Як працює Notion AI

Журналіст The Verge Девід Пірс був першою сторонньою людиною, хто випробував Notion AI та детально описав як сервіс працює. 

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

  • Під час створення нової нотатки для користувачів відкривається безліч нових опцій. Окрім “порожньої сторінки”, тут відтепер є “публікація в блозі”, “список плюсів і мінусів”, “список справ”, “розклад зустрічей”, “електронна пошта” тощо. 
  • Після натискання на одну з опцій з’являється запитання: “Про що має бути публікація в блозі?” або “Про що ви хочете скласти список плюсів і мінусів?”.
  • Введіть запит, натисніть синю кнопку “створити”, і Notion почне заповнювати сторінку за вас. 
  • Якщо результати вас не влаштують — створіть новий запит або просто натисніть “спробувати ще раз”.

Ось що видав Notion AI на прохання скласти список плюсів і мінусів марафону:

Плюси:

Це чудовий спосіб займатися спортом.

Це чудовий спосіб випробувати себе.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Це чудовий спосіб познайомитися з новими людьми.

Це чудовий спосіб зібрати гроші на благодійність.

Це чудовий спосіб побачити нові місця.

Мінуси:

Це вимагатиме багато роботи.

Це може бути дуже дорого.

Це може бути небезпечно.

Важко знайти час для тренувань.

А ось, що він запропонував для допису у блозі про “стан індустрії розумних годинників”:

“Індустрія розумних годинників процвітає. З новими продуктами, що випускаються постійно, важко встигати за останніми та найкращими. У цій публікації ми розглянемо стан індустрії розумних годинників, включно з останніми продуктами та тенденціями.

Одним з останніх розумних годинників, які з’явилися на ринку, є Apple Watch Series 4. Цей годинник має більший дисплей, ніж попередні моделі, а також має нові функції для здоров’я, такі як можливість робити електрокардіограму (ЕКГ).

Ще одна новинка – годинник Samsung Galaxy Watch. Цей годинник працює під управлінням операційної системи Tizen і має багато функцій, включаючи можливість відстежувати вашу фізичну форму та сон”.

У цьому випадку Notion AI обрав правильний напрямок, але помилився у багатьох фактах. 

Notion AI також може стати корисним як генератор ідей. Ви можете задати перший варіант, а штучний інтелект продовжить список. Або можете зробити підказку на кшталт “три найкращі документальні фільми про Формулу-1” і Notion AI надасть відповідний список. 

Більшість даних Notion AI отримує з інтернету. Керівництво компанії каже, що працює з постачальниками штучного інтелекту, але відмовляється сказати, з якими саме. 

Notion планує персоналізувати модель для компаній, щоб ШІ міг писати у стилі бренду та використовувати його внутрішню інформацію. Це викликає серйозні запитання щодо конфіденційності, тому, знову ж таки, це приватна альфа-версія.

“Нейромережа може дати вам відповіді на запитання. Багато користувачів Notion платять нам, тому що ми є хорошою базою знань, і це буде хороший приклад її використання. Ви можете просто шукати будь-що, і Notion AI вставлятиме потрібну інформацію у порожнє місце”, —  каже Іван Чжао, генеральний директор Notion.

Нині відкрито список очікування для Notion AI, функцію спочатку нададуть для окремих компаній, а далі — більшій кількості користувачів. 

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: