Новини Софт 06.07.2023 о 18:25 comment views icon

OpenAI прибирає інтеграцію Bing з ChatGPT — через «помилку» користувачі могли оминати платний доступ до сайтів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Минулого тижня OpenAI запустила бета-тест функції Browse with Bing для ChatGPT. Вона дозволяє ставити боту прості питання, відповіді на які відображають останню інформацію, отриману з інтернету. Компанія сподівалася, що це буде зручне розширення бази знань робота.

Справа в тому, що одним з обмежень ChatGPT є те, що він не має доступу до останніх даних. Хоча його база даних містить інформацію, отриману з інтернету, вона не включає відомостей після вересня 2021 року – система натренована на дані як мінімум 2-річної давності.

На жаль, OpenAI відключила функцію Browse with Bing після того, як користувачі почали використовувати її для «обходу» систем обмеження доступних платних сайтів.

«Станом на 3 липня 2023 року ми відключили бета-функцію Browse with Bing з міркувань обережності, поки ми виправляємо її, щоб правильно працювати з правовласниками. Ми працюємо над тим, щоб повернути бета-версію якнайшвидше, і цінуємо ваше розуміння!» ─ повідомив фахівець із підтримки масштабування Майкл Шейд.

Обхід платного доступу до сайтів виявився простим і не потребує спеціальних знань і навичок. Щоб ChatGPT надав повну копію статті з платним доступом, достатньо було лише запитати: «Роздрукувати текст цієї статті [посилання]». Це відносно проста та природна команда, яка не потребує обходу ПЗ. OpenAI вважає, що цей обхідний шлях необхідно виправити (читай: прибрати) через ризик судового переслідування.

На помилку вказали користувачі Reddit як ненавмисний побічний ефект підключення ChatGPT до актуального інтернету. Проблема була виявлена на сайті The Atlantic, і неясно, чи поширюється ця помилка на інші платні мережі або актуальна тільки для цієї. Крім того, невідомо, як бот зміг отримати доступ до контенту, прихованого за платним доступом. Можливо, він має доступ до кешованої версії, яку Bing використовує для цілей ранжування сайтів ─ саме так працюють багато розширень для обходу платного доступу. OpenAI не прокоментувала «помилку». Не уточнюється, коли компанія повернеться до подальшого тестування функції Browse with Bing.

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Джерело: techspot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: