Новини Крипто 17.05.2022 о 17:57 comment views icon

Після краху TerraUSD інвестори вивели з Tether понад $7 млрд, що спричинило зниження вартості стейблкоїну

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Згідно з даними CoinGecko, оборотна пропозиція Tether впала з приблизно $83 млрд. тиждень тому до $76 млрд. у вівторок. Стейблкоїн повинен коштувати $1, але його ціна впала до 95 центів на тлі паніки через крах terraUSD.

Більшість стейблкоїнів забезпечені фіатними резервами та мають бути достатньо застави на випадок, якщо користувачі вирішать вивести свої кошти. Але нове покоління «алгоритмічних» стейблкоїнів, таких як terraUSD або UST, намагається засновувати свою доларову прив’язку на коді. Останнім часом цей алгоритм випробувався, оскільки інвестори розчарувалися в криптовалютах.

Раніше Tether запевняв, що всі його токени забезпечені 1 до 1 доларів, що зберігаються у банку. Але пізніше компанія повідомила, що для підтримки свого токена вона покладалася на низку інших активів, включаючи комерційні папери, форму короткострокового незабезпеченого боргу, випущеного компаніями.

Коли Tether востаннє оприлюднив дані про резерви, кошти становили лише $4,2 млрд, а $34,5 млрд складалися непізнані скарбничі векселі з терміном погашення менш ніж три місяці. Ще $24,2 млрд. активів були в комерційних паперах.

Ці звірки, що проводяться Tether щокварталу, підписуються фірмою з Кайманових островів, в якій, згідно з профілем в LinkedIn, працює всього три співробітники.

Tether неодноразово стикався із закликами провести повну перевірку своїх резервів.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Відповідаючи користувачеві Twitter, який закликав Tether опублікувати повний аудит, Паоло Ардоіно, головний технічний директор компанії, наполягав на тому, що його токен був «цілком забезпечений» і за останні 48 годин викупив $7 млрд.

«Ми можемо продовжувати працювати, якщо ринок захоче, у нас є вся ліквідність, щоб обробляти великі погашення та платити всі 1 до 1».

В іншому твіті Ардоїно сказав, що Tether все ще працює над аудитом.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс


«Ми сподіваємося, що регулятор підштовхуватимуть аудиторські фірми до того, щоб вони були дружніми до криптографії».

Занепокоєння щодо Tether, мабуть, підвищило попит на конкурентні токени, такі як USDC Circle і BUSD Binance, ринкова вартість яких зросла приблизно на 8% і 4% за останній тиждень. Експерти кажуть, що це тому, що ці токени вважаються «безпечнішими», ніж Tether.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: