Новини Новини 06.04.2022 о 14:45 comment views icon

Прихід Stripe та Etsy в Україну — Мінцифра розповіла про успіхи в перемовинах з міжнародними сервісами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

З початку війни в Україні вже з’явився супутниковий інтернет Starlink та грошові перекази PayPal, а в перспективі до них можуть доєднатися Stripe та Etsy — за умови, що зусилля Мінцифри з міжнародними сервісами матимуть успіх.

Наприкінці березня Мінцифра створила петиції (1 та 2), щоб обидві компанії запустили свій сервіс для українців, та розпочала перемовини керівництвом Stripe та Etsy. І ось зараз міністерство, яке зараз веде активну боротьбу з рф в інформаційному та цифровому просторах, відзвітувало про перші перемоги.

Повідомляється, що до діалогу з командою Stripe долучилися НБУ та Visa. Це означає, що вихід компанії на український ринок може пришвидшитися, зазначають у відомстві Михайла Федорова. Водночас Etsy вже готова розглядати можливість відкриття платформи для українців.

Etsy — маркетплейсу, на якому можна купити чи продати унікальні товари. Це одна з найбільших онлайн-платформ для торгівлі, яка користувалася популярністю серед українських підприємців — ще до початку повномасштабного вторгнення. З квітня 2021 року українці не мають змоги зареєструвати нові акаунти, адже система Etsy Payments не працює в Україні.

Щодо Stripe — це міжнародна платіжна система з високою швидкістю обробки платежів та підвищеною безпекою. Оскільки зараз багато спеціалістів в ІТ та інших галузях продовжують працювати онлайн як із внутрішніми ринками, так і з міжнародними, то для них Stripe може стати хорошою альтернативою Payoneer та іншим сервісам. Нагадаємо, у 2020 році в Україні запрацював сервіс Stripe Atlas, що дозволяє дистанційно зареєструвати бізнес у США.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: