Новини Софт 09.04.2022 о 17:44 comment views icon

«росія заплатить»: в додатку «Київ Цифровий» збирають свідчення про зруйноване внаслідок війни майно

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

В оновленій версії додатку «Київ Цифровий» з’явилася можливість надати свідчення про пошкодження чи руйнування майна, що стало наслідком війни, розв’язаної росією проти України. Збір інформації відбувається в рамках проєкту «росія заплатить».

Користувачі додатку «Київ Цифровий» віднині можуть надати свідчення про зруйновані домівки, лікарні, школи, мости та інші об’єкти інфраструктури. В додатку також можна надати свідчення про особисті матеріальні втрати внаслідок російської агресії. Проєкт «росія заплатить» збирає інформацію для оцінки збитків та формування подальших позовів у міжнародні суди проти рф.

Інтеграція в межах проєкту «росія заплатить» реалізована за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проєкт створений KSE Institute (аналітичним центром при Київській школі економіки) спільно з Офісом президента та Мінекономіки України.

Попри назву додатку «Київ Цифровий», надавати свідчення можуть не лише мешканці Києва, а всі громадяни України. Щоб надати інформацію про руйнування, необхідно оновити додаток та виконати наступні дії:

  • Вибрати «Свідчення громадян» → «Свідчення про руйнування».
  • Натиснути «Надати свідчення».
  • Заповніть відповідні поля форми – детально розповісти про руйнування, наслідки руйнувань та вказати контакти свідків.

Надалі всі свідчення будуть ретельно перевірятися, тому подана інформація має бути достовірною, а також містити фото- або відеодокази.

Зазначається, що проєкт «росія заплатить» забезпечує повну конфіденційність і непублічність свідчень. Персональні дані не передаються третім особам. Інформація про руйнування передається виключно до міжнародних інституцій, органів державної влади та громадських або гуманітарних організацій, що сприятимуть формуванню позовів у міжнародні суди проти рф. Публічною під час війни буде лише узагальнена статистика.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: Офіційний портал Києва


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: