Новини Софт 02.06.2022 о 11:21 comment views icon

Розмитнення авто в «Дія» — послугу обіцяють запустити до 1 липня

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

В Україні впровадять полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів. Зробити це буде можна через «Дію», повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільному пресбрифінгу з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

«Що стосується податків на автомобільний транспорт, то ця норма в проєкті закону відстрочена до 1.07, але до цього часу буде впроваджено полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через “Дію”»,

Денис Шмигаль,

прем’єр-міністр України

За словами Шмигаля, всі українці зможуть розмитнити автомобілі на під’їзді до митного контролю з автоматичною реєстрацією та надходженням документів і номерів додому, або з можливістю забрати у визначений час у Центрах реєстрації чи ЦНАПі. Щодо останнього, нагадаємо, наприкінці травня Кабінет міністрів вніс відповідні зміни до переліку адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг.

Про розмитнення через застосунок «Дія» в уряді вперше заговорили у травні, а у вересні Кабмін схвалив відповідний експериментальний проєкт. Та постанова передбачала наступні умови:

  • митне оформлення шляхом подання попередньої митної декларації, загальної декларації прибуття в усній формі;
  • подання документів в електронній формі в Дії;
  • сплата митних платежів в Дії протягом 10 днів;
  • завершення митного оформлення автоматично.

Також прем’єр-міністр зазначив, що уряд наразі працює над підписанням Україною конвенції про входження до спільного митного транзитного простору, який значно полегшить контроль, митне та прикордонне оформлення, та зробить кордони більш відкритими.

Напередодні головний сервісний центр МВС відновив роботу офіційного вебсайту, включно з онлайн-сервісом «Калькулятор орієнтовної вартості реєстрації транспортного засобу». Ця послуга особливо корисна водіям, які ввезли авто з-за кордону.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

30 травня Кабмін вніс до Ради законопроєкт №7418, яким пропонує повернути мита на ввезення в Україну авто для власного користування. Їх скасували після початку повномасштабного вторгнення. У пояснювальній записці йдеться про те, що нині багато людей зловживають «нульовою» ставкою та оформлюють автомобілі преміумкласу вартістю понад 1 млн грн.

За місяць українці задарма розмитнили 29 195 автомобілів, з них 16 793 — вартістю до 100 тисяч грн


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: