Новини Софт 10.10.2022 о 14:55 comment views icon

Що робити у разі зникнення мобільного зв’язку — рекомендації Держспецзв’язку та МВС [+ добірка корисних сервісів]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Внаслідок масового російського ракетного удару по містах України пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві — це своєю чергою призвело до перебоїв електропостачання, а також тимчасових проблем зі зв’язком та інтернетом.

Так, за даними NetBlocks Що робити у разі зникнення мобільного зв'язку — рекомендації Держспецзв'язку та МВС [+ добірка корисних сервісів]Що робити у разі зникнення мобільного зв'язку — рекомендації Держспецзв'язку та МВС [+ добірка корисних сервісів]Незалежна організація, яка відстежує доступність інтернету по всьому світу, доступ впав до 12% залежно від регіону.

Водночас “Київстар” заявляє, що наразі використовує автономне живлення для базових станцій попри складнощі з електрикою у низці областей Оператор просить абонентів використовувати мобільні телефони виключно за гострої потреби, щоб не перевантажувати канали зв’язку.

У “Vodafone Україна” повідомляють, що месенджери зараз дещо перевантажені, проте впевнені, що інфраструктура встоїть.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Що робити у разі зникнення мобільного зв’язку — рекомендації Держспецзв’язку та МВС

У Держспецзв’язку підтвердили, що оператори, і представники екстрених служб докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електроживлення та стабільного мобільного зв’язку. Водночас у відомстві нагадали про національний роумінг (можливість вільно підключатися до мережі іншого оператора, у разі якщо ваш оператор не працює). Окрім того, принагідно згадуємо, ще у квітні Держспецзв’язку публікувало рекомендації щодо того, як діяти, коли не працює мережа вашого оператора, національний роумінг та жодна інша мобільна мережа.

Що робити, коли не працює мережа вашого оператора, національний роумінг та жодна інша мобільна мережа — Рекомендації Держспецзв’язку

У МВС своєю чергою розповсюдили пам’ятку зі списком порад на випадок зникнення мобільного зв’язку.

Що робити у разі зникнення мобільного зв'язку — рекомендації Держспецзв'язку та МВС [+ добірка корисних сервісів]

Інші корисні програми та сервіси

Ще на початку війни ми робили добірку децентралізованих інструментів комунікацій та добірку надійних додатків для зв’язку без доступу до мереж. З огляду на сьогоднішній масовий ракетний обстріл українських міст не буде зайвим ще раз звернути увагу на існування таких сервісів.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

dComms — пакет децентралізованих сервісів зв’язку на випадок відсутності інтернету

Перелік мобільних додатків для зв’язку без доступу до мереж


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: