Новини Софт 12.04.2023 о 17:45 comment views icon

Скрипти Python «ремонтують» себе самі за допомогою GPT-4 завдяки програмі Wolverine

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Скрипти Python «ремонтують» себе самі за допомогою GPT-4 завдяки програмі Wolverine

Налагодження несправної програми – не найприємніший процес, то чому б не покласти його на штучний інтелект? Розробник під ніком BioBootloader створив Wolverine – програму, що наділяє код Python «регенеративними цілющими здібностями».

«Запускайте за її допомогою свої скрипти. Коли вони падають, GPT-4 редагує їх і пояснює, що не так. Навіть якщо у вас багато помилок, вона багаторазово перезапускатиметься, поки все не буде виправлено», — написав BioBootloader у твіті з демонстраційним відео.

У демо BioBootloader демонструє паралельне вікно з кодом Python зліва та результатами Wolverine праворуч у терміналі. Програма завантажує скрипт, який спеціально додано кілька помилок, а потім виконує його.

«Вона запускає його, бачить збій, потім звертається до GPT-4, щоб спробувати з’ясувати, як це виправити». ШІ повертає пояснення помилок програми, демонструє внесені зміни, а потім перезапускає програму. Побачивши нові помилки, вона знову виправляє код, після чого працює коректно.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Код Wolverine доступний на GitHub, аналогічну технологію можна застосувати до інших мов програмування. Для використання «Росомахи» потрібен ключ API GPT-3.5 або GPT-4, що передбачає оплату. API GPT 3.5 відкритий для всіх, хто має обліковий запис OpenAI, але доступ до GPT-4 як і раніше, обмежений списком очікування.

Зараз Wolverine це лише proof-of-concept. Розробка демонструє принципову можливість створення програм, що виправляють помилки у власному коді за допомогою мовних моделей штучного інтелекту.

Microsoft, GitHub та OpenAI вимагають відхилити позов проти Copilot — інструменту автодоповнення коду, який звинувачують у порушенні авторських прав

Джерело: Ars Technica


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: