Новини Новини 13.11.2022 о 12:30 comment views icon

Tesla масово скасовує замовлення на встановлення сонячних панелей та скорочує профільний підрозділ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Сотні клієнтів Tesla отримали повідомлення про скасування замовлень та повернення коштів.

З моменту придбання SolarCity  у 2016 році “сонячний” бізнес Tesla рухався дуже повільно, але у 2022-му підрозділ нарешті отримав імпульс. У другому кварталі компанія досягла рекордного рівня використання сонячної енергії для житлових будинків у США, а в третьому — показники виросли до 94 МВт, що на 13% більше, ніж торік.

Попри зростання у третьому кварталі Tesla припинила планування проєктів Tesla Solar Roofs на більшості ринків, зосередивши увагу на великих будівельних проєктах, таких як перший у світі “сонячний” район в Остіні, штат Техас. 

А нині, як повідомляє видання Electrec, Tesla скасовує чимало сонячних проєктів, що знаходяться у стадії реалізації, а також припиняє діяльність на деяких ринках. Видання частково опублікувало листа, який компанія надіслала своїм клієнтам: 

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

“Дякуємо за ваш інтерес до Tesla Solar. Після подальшого розгляду вашого проєкту наша команда визначила, що ваш будинок знаходиться в районі, який ми більше не обслуговуємо. Оскільки ми не можемо виконати замовлення, ми його скасовуємо. Ви отримаєте повне відшкодування депозиту протягом 7-10 робочих днів на зареєстровану картку”.

Повідомлення було надіслано як клієнтам, що замовляли сонячні батареї, так і людям, що очікували на Tesla Solar Roofs. Деякі проєкти вже пройшли стадію розробки та отримали відповідні дозволи. Згідно з даними соцмереж, подібні повідомлення отримали сотні клієнтів. В переліку районів, де Tesla припиняє роботу — Лос-Анджелес, Північна Каліфорнія, Орегон і Флорида.

Такі новини зовсім не збігаються з повідомленнями Tesla, яка стверджувала лише про розширення свого “сонячного” підрозділу. Крім того, останній постраждав від скорочення — Electrek дізнався, що компанія звільнила низку співробітників у своєму відділі планування та дизайну сонячних батарей.

В електронному листі Tesla направляє клієнтів до “сертифікованих інсталяторів у своєму регіоні”. Це покрівельні компанії, що отримали схвалення компанії на встановлення сонячних дахів. Останнім часом Tesla також сертифікувала установників сонячних панелей для розгортання екосистеми компанії Tesla Energy.

Джерело: Electrec

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: