Новини Софт 09.03.2023 о 10:56 comment views icon

В тестовій версії Windows 11 з’явився оновлений «Провідник» з рекомендаціями файлів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Microsoft починає тестувати в «Провіднику» Windows 11 систему рекомендацій File Recommendations, чиє призначення випливає прямо з назви — алгоритми аналізуватимуть дії користувача та підбиратимуть йому найрелевантніші файли, які показуватимуться на головній сторінці з можливістю отримання швидкого доступу у верхній частині вікна.

В тестовій версії Windows 11 з'явився оновлений «Провідник» з рекомендаціями файлів

Експериментальна функція є частиною збірки Windows 11 23403 (в каналі Dev) та все ще знаходиться на дуже ранній стадії розробки. Ба більше, працюватиме вона лише за умови авторизації в системі за допомогою облікового запису Azure Active Directory (тобто зараз ця функція орієнтована суто на бізнес-користувачів). Ті, у якого є обліковий запис в Azure Active Directory, можуть протестувати рекомендації файлів у хмарному сховищі — як власних, так і “чужих” (якими поділилися інші користувачами).

В Microsoft вочевидь чудово розуміють, що ця функція багато кому може здатися суперечливою (читай: зайвою) — перш ніж приймати рішення про ширший запуск компанія планує «зібрати відгуки та оцінити сприйняття» з боку тестувальників. Судячи зі скриншоту, розділ Рекомендацій за потреби можна повністю прибрати, що загалом можна вважати хорошим тоном.

В тестовій версії Windows 11 з'явився оновлений «Провідник» з рекомендаціями файлів

Окрім рекомендацій файлів у Провіднику збірка Windows 11 23403 пропонує ще кілька нововведень, зокрема функція живих субтитрів Windows Live Captions тепер підтримує більше мов (список поповнили спрощена та традиційна китайська, французька, німецька, італійська, японська, португальська та іспанська).

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

В тестовій версії Windows 11 з'явився оновлений «Провідник» з рекомендаціями файлів

Ще одна помітна зміна — система Access Keys перекочувала до контекстного меню Провідника, що дозволяє обирати опції «Відкрити за допомогою» або «Копіювати як шлях» натиском клавіші меню (знаходиться в тому самому місці, що й клавіша Windows, але з протилежного від пробілу боку) та відповідної літери. В Microsoft зауважують, що ця функція поки доступна не для всіх.

У попередній тестовій збірці Windows 11 у «Провідника» з’явилася  «Галерея». Які з цих функцій зрештою дійдуть до релізу, час покажу.

Microsoft тестує в Windows 11 новий «Провідник» із вбудованою галереєю

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: