Новини Military Tech 09.11.2023 о 15:33 comment views icon

Відео: військові США приєднали ракетну установку до робопса. Так можна знищувати танки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Відео: військові США приєднали ракетну установку до робопса. Так можна знищувати танки

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Американські морські піхотинці встановили протитанкову ракетну установку на спину робопсу. Створений як дослідницька концепція, один з них пройшов випробування в Центрі повітряно-наземного бою морської піхоти США в Каліфорнії.

Роботизована собака з ракетницею на спині може здатися дивною, але за такими демонстраціями стоять дуже серйозні наміри. Роботи все більше інтегруються у збройні сили по всьому світу як мультиплікатор сили, що збільшує можливості військ, водночас захищаючи людей від шкоди, передає New Atlas. У цьому конкретному випадку технології стануть на допомогу солдату в боротьбі проти броньованої техніки загалом, й танків зокрема.

Робот із відеоролика поки не дуже готовий до виходу на поле бою, бо занадто легкий, крихкий та оснащений занадто слабким акумулятором. Проте свою місію він виконав — продемонстрував потенціал технології.

Для випробувань робопес оснастили ракетною установкою M72 Light Anti-Tank Weapon (LAW) — легкою і зручною у використанні одноразовою пусковою установкою, яка перебуває на озброєнні з 1963 року. Вона недостатньо потужна, щоб протистояти основному бойовому танку, але може впоратися з легкими броньованими машинами та іншими цілями.

Морський піхотинець може знаходитись за укриттям, даючи змогу системі озброєння наблизитись до своєї цілі.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: