Новини Новини 01.06.2022 о 18:22 comment views icon

Volvo використовує Unreal Engine 5 для створення «реалістичної» графіки в електромобілях

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Компанія Volvo оголосила про співпрацю з розробником Fortnite – компанією Epic Games, щоб використовувати ігровий рушій Unreal Engine 5 під час створення електромобілів наступного покоління. Volvo Cars буде використовувати інструмент для розробки цифрових інтерфейсів усередині своїх авто та візуалізації графіки у реальному часі.

Volvo Cars стане першим європейським автовиробником, який використовує Unreal Engine для розробки людино-машинного інтерфейсу (HMI). До цього Epic Games надала свій рушій для електропікапа Hummer EV 2022 року.

«Щоб запропонувати нашим клієнтам найкращий користувальницький досвід та сприяти безпечному та індивідуальному водінню, нам потрібна багата, захоплива та чутлива візуалізація всередині наших автомобілів. Запуск Unreal Engine у ​​наших автомобілях дозволяє досягти цього і зробити проведення часу всередині Volvo ще приємнішим».

Хенрік Грін, директор з продукції Volvo Cars

Спочатку співпраця буде зосереджена на інформаційному модулі водія – одному з дисплеїв у салоні, який надає необхідну інформацію та інформаційно-розважальні функції. Наступне покоління автомобілів Volvo побачить нову високоякісну графіку на цих дисплеях.

Більш чутлива візуалізація, більш насичені кольори та нові 3D-анімації – це тільки перші кроки, оскільки розробники Volvo Cars продовжують удосконалювати графіку, кажуть у компанії. В результаті інформаційно-розважальна система Volvo Cars наступного покоління працюватиме вдвічі швидше, ніж її попередниця, а формування та обробка графіки в салоні відбуватиметься удесятеро швидше.

«Коли ви привносите в автомобіль інтерактивну графіку високої роздільної здатності, що працює в реальному часі, ви відкриваєте двері для величезної кількості нових способів інформування та розваги всіх, хто знаходиться всередині»

Хейко Венцель, директор Epic Games з автомобільних систем та HMI для Unreal Engine

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Першим автомобілем із новою графікою стане новий повністю електричний флагман, яку Volvo Cars представить наприкінці цього року. Ця модель стане першою з нового покоління електричних автомобілів Volvo, оскільки компанія з 2030 року має намір продавати тільки електрокари. Volvo Cars має на меті до середини десятиліття розробити половину всього програмного забезпечення для своїх автомобілів власними силами та активно набирає співробітників для розробки програмного забезпечення.

Джерело: The Verge

«Віртуальний Марс» на Unreal Engine 5. NASA разом Epic Games та Buendea створюють VR-середовище для тренування майбутніх експедицій на Марс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: