Новини Наука та космос 13.05.2022 о 14:16 comment views icon

«Віртуальний Марс» на Unreal Engine 5. NASA разом Epic Games та Buendea створюють VR-середовище для тренування майбутніх експедицій на Марс

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Учасники челенджу мають створити нові сценарії для розширеної реальності (XR) Mars XR за допомогою нового рушія Unreal Engine 5 (UE5). Ці технології допоможуть навчати майбутніх астронавтів перед польотом на Червону планету. Найближчими роками NASA має намір здійснити пілотовані місії на Марс.

Напередодні цих грандіозних подій Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) об’єдналося з Epic Games, студією віртуальної реальності Buendea та краудсорсинговою платформою HeroX для запуску MarsXR Challenge.

NASA розробляє систему підтримки операцій Mars XR (XOSS) і разом з Buendea створило повноцінний симулятор Mars XR, що працює на рушії Unreal Engine 5 від Epic, який допоможе віртуально навчити майбутніх астронавтів перед їх реальним польотом на Червону планету.

Реалістичне середовище віртуальної реальності, розроблене NASA та її партнерами, включає повноцінну симуляцію солей (марсіанських днів) та погодних умов Червоної планети.

У віртуальній реальності розробляється понад 400 км² рельєфу іншого світу з його точною імітацією поверхні на основі супутникових зображень.

Розробників запрошують взяти участь у NASA MarsXR Challenge для створення нових сценаріїв для середовища XOSS, використовуючи UE5.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Випробування розділені на п’ять категорій, які включають «Встановлення табору», «Наукові дослідження», «Технічне обслуговування», «Вивчення» та категорію з цікавою назвою Blow Our Minds.

У рамках кожної з категорій учасники мають розробити певні сценарії для підготовки астронавтів до майбутніх місій. Призовий фонд конкурсу становить 70 тисяч доларів (суму розділять на 20 різних призів). У кожній категорії буде чотири призи, а переможець в абсолютній категорії отримає 6 тисяч доларів.

Станция NASA InSight зафиксировала рекордно мощное «марсотрясение» — магнитудой 5


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: