Новини Технології 13.05.2022 о 17:28 comment views icon

З 20 травня Японія перестане постачати росії високотехнологічне обладнання — квантові комп’ютери, 3D-принтери, метаматеріали та ін.

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Через війну в Україні, й щоб сприяти міжнародним зусиллям з досягнення миру, Японія заборонила експорт найновіших високотехнологічних товарів до росії. А 13 травня Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії ухвалило рішення з 20 травня внести поправки до відповідних міністерських постанов та розширило список санкцій.

Таким чином, для росії з наступного тижня стануть недоступними японські каталізатори для нафтоперероблення; квантові комп’ютери та інші пристрої для проведення квантових обчислень, їх аксесуари та компоненти; електронні, атомно-силові інші мікроскопи та пристрої, призначені для роботи з цими мікроскопами; обладнання для моделювання (3D-принтери) та порошки металів, металевих сплавів для них; обладнання для виробництва органічних світлодіодів, органічних польових транзисторів та органічних сонячних елементів; обладнання для виготовлення мікроелектромеханічних систем; обладнання для виробництва палива з водню та сонячних елементів з високою ефективністю перетворення; вакуумні помпи та вакуумметри (пов’язані з квантовими технологіями); матеріали, що покращують функцію виявлення за допомогою електромагнітних хвиль (метаматеріали), сплави із високою ентропією; провідні полімери, напівпровідні полімери та полімери з електролюмінесцентними властивостями та ін.

Раніше міністерка торгівлі США Джина Раймондо розповіла у Сенаті, що росія почала використовувати чипи пральних машин та холодильників у своїй військовій техніці.

WSJ: китайские технологические гиганты по-тихому отказываются от ведения бизнеса с рф. В их числе Lenovo и Xiaomi

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: