Новини Технології 09.05.2022 о 13:04 comment views icon

WSJ: китайські технологічні гіганти по-тихому відмовляються від ведення бізнесу з рф. Серед них Lenovo і Xiaomi

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Китайські технологічні компанії потихеньку відмовляються від ведення бізнесу в рф під тиском американських санкцій та постачальників. Декілька великих компаній скорочують постачання в росію, не роблячи жодних публічних заяв. За словами джерел The Wall Street Journal, до них входять Lenovo Group Ltd., а також виробник смартфонів і гаджетів Xiaomi Corp. Водночас ці компанії уникають публічних заяв про війну в Україні або свій бізнес в росії, оскільки Пекін виступає проти західних санкцій.

Китайський експорт технологічної продукції до росії в березні різко скоротився у порівнянні з місяцем раніше: постачання ноутбуків скоротилося більш ніж на 40%, смартфонів — майже на дві третини, а експорт телекомунікаційних базових станцій — на 98%. Загальний експорт Китаю до росії впав на 27% у вартісному вираженні з лютого до березня.

За даними інсайдерів, великі американські виробники чіпів, що постачають їх китайським фірмам, вимагають від клієнтів дотримання правил і щоб їх напівпровідники не потрапляли в продукцію третіх осіб, що поставляється в рф.

Міністерство торгівлі Китаю минулого місяця визнало, що санкції порушили торгівлю з росією, але закликало компанії «не підкорятися зовнішньому примусу та не робити неналежних заяв».

Попри західні санкції, російський оператор зв’язку «Білайн», що належить нідерландській компанії Veon Ltd. заявив, що у березні він прийняв постачання телекомунікаційного обладнання від Huawei Technologies Co. «в повній відповідності до всіх застосовних законів, включаючи експортний контроль США». У квітні міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила, що експортний контроль з боку США та їхніх союзників скоротив імпорт високотехнологічних товарів у росію більш ніж наполовину, внаслідок чого рф не вистачає напівпровідників.

У квітні китайський виробник дронів SZ DJI Technology Co. оголосив про призупинення свого бізнесу в Україні та росії через «внутрішню переоцінку» і щоб ніхто не використав БПЛА у військових цілях.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Війна дронів: чому українські військові стали заручниками китайських квадрокоптерів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: